söndag 7 maj 2017

Portabla staket

Trist väder - snickar väder!

Vädret är nu kallt, det snöar, regnar och däremellan bjuds vi på plötsliga, kortvariga solglimtar. Det är inget väder för att vara ute i planteringarna och städa upp inte. Såna här dagar kan mycket hellre vikas till snickerier. Det är jättekul att leka snickare och nu kan växthuset agera varm snickarbod. Idag blev det två lätt flyttbara sektioner till staketet runt komposter, plantlådor, pallkragar och plantodlingar.

En bunt Korallkornell från julpyntningen låg i kompostlådan och jag fick en idé om att återanvända pinnarna i staketet.

 Först av allt snickrades två lika stora stommar av sly som ändå skulle bort.

 Sedan fick fantasin fritt fram....


 Efter en del pyssel var första sektionen färdig och hela bunten kornell hade gått åt.

 Andra sektionen fick bli av enklare konstruktion. De står nu i huvudentrén till ett område som ligger intill skogen, dagbarnens lekpark och våra odlingsytor för plantor och grönsaker. Just här passerar vi igenom med skottkärror och plantor med mera. Av den anledningen är det bra att de är lösa och enkla att ställa på sidan när vi trädgårderar.

Marken fick jämnas till där sektionerna står och nu kunde de svarta lövsäckarna flyttas. De har hittills fungerat som avgränsning mot de små, nyfikna dagbarnen. Lite mer markplanering ska till innan området är säkrat helt och hållet.

 Igår snickrades de först påbörjade delarna riktigt färdiga och många krukade Klematis kunde planteras. Nu hade markytan tinat så pass som 10-15 cm och med en extra giva jord runt plantorna ska det nog fungera då de stått ute hela vintern.

Kan lätt tänka mig att med klättrande klematis och grönskan som snart brer ut sig blir det här riktigt fint!

8 kommentarer:

 1. Så fint det blev! Passar väldigt bra in i er miljö tänker jag. Imponerad att du kunde spika ihop de där grenarna som väl bara vill glida undan eller spricka :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! De passar fint in här. Jag brukar skruva fast de grövre grenarna och de tunna najas fast med metalltråd. Många av de tunna flätades in på slutet så de satt rätt bra utan något.

   Radera
 2. Vackert pyssel och fina staket !

  SvaraRadera
 3. Gillar spindelnätet! Men att vara ute och göra någonting över huvud taget gick inte idag, vi hade vinter med snö.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 4. Himla inspirerende å se. Det er akkurat hva jeg liker å holde på med.
  Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
 5. Det blev ett väldigt bra och dekorativt resultat. Kornellen är verkligen ett vackert material men överhuvudtaget naturens olika kvistar blir vackra att göra olika saker av de smälter så bra in där man använder den.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 6. Wow! Jättefint, så kreativt, härligt och funktionellt. Ett verkligt pysseljobb att få hop alla runda dela gissar jag, men verkligen värt besväret. Toppen helt enkelt!
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 7. Kan det bli finare? nej, det kan det inte enligt mig. Uttrycksfulla och mycket vackra redan innan något växer på dem. Rena konstverk som passar i sitt sammanhang. Du är så jätteduktig och kreativ!

  Ha det fint!
  /Anja

  SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...