tisdag 23 maj 2017

Hällan

Släta berghällar 

Här bor vi och här ligger berggrunden alldeles i ytan, därav namnet Hällan. Vi har inga högre berg i dagen att leka med därför har vi byggt några egna med plats för alpina växter.

Vårrensning

Just nu är det städning i planteringarna som gäller samtidigt som den stora vårexplosionen pågår. Växter poppar upp och frön gror i en rasande fart, vi hamnar som vanligt på efterkälken. 

Dagens trädgårderande

Idag är det Woodland, Surhålet, Svalans bädd och planteringarna vid pergolan som står på tur. För dig som inte vet vad jag pratar om finns planteringarna beskrivna under fliken Om trädgården.

4 kommentarer:

 1. Vackert med berg idag men också en utmaning - som att ni måste bygga på höjden. Men hur gör ni med vattentillgång? Bygger ni våtbäddar eller får växterna klara sig själva? Eller har ni tur att få lagom med regn under växtsäsongen :)

  Det är sånt jag funderar mycket på inför en ny trädgård.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har två små våtbäddar, men annars får de klara sig så länge som möjligt. Vi täcker med vårens rens det hjälper till att hålla fukten. Planterar tätt då skuggas jorden. Sällan får vi lagom med regn,men vissa regniga somrar behövs ingen extra vattning.

   Radera
 2. Älskar sten i alla former - men bor alltså på en alldeles platt plats. Skulle gärna velat haft ett litet berg också, men man kan ju inte få allt! Det enda som dock är ett problem just nu är vatten, det är så vansinnigt torrt. Har kommit 8 mm regn under hela maj och när det kom nått i april kommer jag inte ihåg. Men bevattningsförbud har vi sen 15 april - tur att vi har en brunn till trädgården, men vattnet i den räcker inte till hela! Jag gillar nämligen inte att skvätta, utan vattnar MINST 2 timmar i taget med droppslang eller spridare.
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då håller vi tummarna för regn! Det behövs. Bävar för att även vi drabbas av lågvatten, vi ligger på gränsen nu.

   Radera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...