fredag 28 april 2017

Arbetsinsatser

Gränsdragning 

Vill man ha sina odlingar lite mer för sig själv och markera en gräns mellan dagbarnens lekområde och sitt eget "lekområde" krävs vissa arbetsinsatser.

 I tisdags, mitt på dan, åkte verktygen fram och ett slags staket började ta form.

Tänkte mig ett raskt bygge av gammalt hässjevirke och slanor som ändå ska röjas bort i skogen intill. Ingenting som spettas ned i jorden utan endast spillvirke som plattor under en del stolpar. Längre fram i vår kommer det att fästas bättre och kanske gjutas fast på några ställen för bättre stabilitet. På några ställen fästes det direkt i befintliga träd. Ett gammalt björkstaket, från en tidigare trädgårdsmässa vi deltog i, kom till återanvändning och fungerar som flyttbara partier på vissa ställen.

 Bygget var verkligen raskt gjort blev faktiskt själv förvånad av att hinna med så mycket på så kort tid. Det ska givetvis snyggas till nedtill och fler slanor ska flätas in innan Klematis planteras och börjar klänga och omsluta staketet. Vissa ändar på stolparna ska få någon slags utsmyckning jag har några planer på det också.

 Det kan vara smart att enkelt kunna öppna upp om man behöver komma in från olika håll. Därför blir det några lösa partier på strategiska ställen.

Fungerar bra!

Nu har bygget testats under två dagar och dagbarnen respekterade gränsen som tanken var och jag kände lugnet när vi var ute i lekparken intill.

Nu i helgen ska resten av staketet fixas men det dröjer innan det är dags för plantering eftersom tjälen fortfarande är tjock. De ser rätt stökigt ut nu men de lösa locken till plantlådorna ska avlägsnas och området städas så fort snö och is är helt borta

Besök Bland Rosor och Bladlöss för att se andras tankar om Arbetsinsatser!
Trevlig Helg! 


12 kommentarer:

 1. Ibland går det snabbare än vad man tror. Det gäller bara att få "tummen ur" ;)

  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 2. Men vad roligt att det gick så fort och blev så bra! Det där kommer dessutom att bli ursnyggt när du fått dit växterna.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Men det blev ju hur bra som helst. Man tager var man haver sa ju Cajsa Warg. Det stämmer definitivt i trädgården också

  Ha en skön helg!
  /Anita

  SvaraRadera
 4. Bra att du fick den funktionen av staketet. Lätt för alla att se vår gränsen går.
  Trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
 5. Ni är duktiga på att göra fina stängsel, det har jag sett tidigare. Snyggt blev det som det oftast blir med naturmaterial när man kan tekniken.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Fin lösning! Kan tänka mig att det underlättar för barnen också. Gränsen blir konkret och tydlig - lättare att respektera :) Clematis låter som en fin täckning.

  Ha en fin valborgshelg! Carina

  SvaraRadera
 7. Det blev jättebra, och med klematis som klättrar upp, blir det riktigt fint.
  Ha en fin helg /Marika

  SvaraRadera
 8. Skönt med begränsade projekt som kan bli klar på en dag eller en halvdag :-) Trevlig Valborg. Kram /Charlotte

  SvaraRadera
 9. Men vad fint det blev! Jag sparar idén för någon gång ska vi få till det med avgränsning ut mot skogen och jag behöver all inspiration jag kan få med detta.
  Ha en fin valborg /Lotta

  SvaraRadera
 10. Tror att det kommer se väldans snyggt ut när allt är klart - och det måste kännas underbart att det gick så fort att fixa till det!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 11. Härligt för barnen med skogen inpå. Själv skulle jag inte klarat detta bygge, jo kanske med lite hjälp. Låter trevligt med klematis. Visa gärna fortsättningen.
  Trevlig Valborg!

  SvaraRadera
 12. I really appreciate your professional approach.These are pieces of very useful information that will be of great use for me in future.

  ดูหนังออนไลน์

  SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...