söndag 16 oktober 2016

Månadsbild oktober 2016

Månadsbilden är en morgonbild av de sista solstrålarna för gårdagen. Sedan mulnade det ihop och dagen avslutades med regn. Visserligen behövs regnet och vi hann vara ute och greja i trädgården ändå men nog känns det misslagomt alltid. Sol och vackert när vi jobbar och grått och trist när helgen kommer.
***
Vi har haft lättare nattfrost i flera dagar som nu upphör i och med väderombytet. Projekt fylla igen bergssprickor på hällarna pågår som bäst just nu. Det innebär att de sprickor som finns där vi går som mest grävs ur och fylls med betong för bättre framkomlighet och mindre ogräs. Lagom till det pysslet kom blidvädret som på beställning.

Några bilder som visar hur det ser där jag hunnit fylla ut med betong. Med tiden växer mossor och lavar på betongen och den smälter in i miljön.Hoppas vi får se solen idag!

3 kommentarer:

 1. Fin höstbild med den tydliga kontrasten av de soltoppade träden i bakgrunden. Visst är det typiskt att det är fint när man jobbar. Vi har haft mulna dagar i helgen. Idag ska jag försöka få undan lite mer i trädgården och framförallt fotografera:)
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 2. Vacker höstfärg, men kul att vädret blev så pass att ni kunde utföra ett sånt mastodontjobb med betong som ni gjort!
  Visst är det så att man lär sig med åren - och framförallt att man vill ha det lite bekvämare och lättare så man kan ägna sig åt roligare saker än att rensa ogräs!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. Alltid lika roligt att läsa dina inlägg! Kul idé det där att fylla i skrevorna. Väldigt snyggt!
  Själv ser jag dessa som dekorationer på berget och spolar allt rent på våren med högtryckstvätt. Då slipper jag svårare rotogräs. Men, jag har en tråkig fördjupning som spottar ut rost från djupet och som är verkligen missprydande. Undra just om ditt sätt slkulle kunna vara lösningen..? Kanske värt att prova. Vilken betong använder ni?
  Ha det magiskt!
  /Anja

  SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...