tisdag 29 mars 2016

Vårvinter!

Skidföret försämras för var dag
Vi fortsätter åka skidor så länge det går. Det härliga skarföret har mer och mer övergått till ett tyngre och tråkigare blötsnöföre, men är vädret bra vill vi gärna ut ändå. Det är ett skönt sätt att hålla kroppen i bra form. Här några bilder från Påskdagens skidtur.  

Myrorna hade nyss vaknat och kröp omkring på aningen stela ben för att kolla läget. Tjädertuppen som promenerat här fick vi även se flygande, liksom Kungsörnen, Talltitorna och vårens första Ringduvor.  
 Senare på dagen tog vi en spaningstur med bilen och fick se de första Tofsviporna, Kanadagässen och Stararna. 
 Det gäller att hitta den smidigasten vägen i skogen. Här åker vi längst en gammal rågång mellan två ungskogar för att komma ner på skogsvägen. 

Idag hade vi Bofinkar och Koltrast hemma på gården.
Det blev även en skidtur i solskenet idag men det var troligen den sista för i år, snön är mer som vatten nu. Nästa skogstur blir säkert en promenad. Härligt det med och nu kan man börja den roliga spaningen efter stubbar och stenar till trädgården igen.

Kul att äntligen kunna berätta om några säkra vårtecken!

6 kommentarer:

 1. Tyvärr måste jag erkänna att jag inte är ett dugg avundsjuk på snön! Vi fick ju några flingor här för en vecka sen, men dom smälte redan innan dom landat. Sen åkte vi till Visby, 4,5 mil norrut, och där var det 10 cm och dom hade plogat! Vi blev nästan chockade, vi har ju faktiskt bara haft snö c:a 8-10 dagar den här "vintern".
  Men vad hjälper det att man bor i zon 1 när man har varit husbunden i en vecka nu med en stukad ankel. Jag vill ut i trädgården.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det en härlig tid nu när snön börjar smälta bort även om skidföret blir av det sämre slaget.Man blir så glad när vårfåglarna börjar dyka upp hörde Koltrasten häromdagen och bara det förgyllde min dag.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 3. Åh, nu blir jag allt lite avundsjuk....när jag ser er åka skidor. Jag älskar längdåkning! Har åkt fyra gånger i år...Det är verkligen en superbra motionsform. Samtidigt är jag ju glad för att det blommar ordentligt i mina skånska rabatter nu...Julrosor, blåsippor, hyacinter, lungört...

  SvaraRadera
 4. När man är på väg in i april så kan jag börja acceptera att snötäcket och skid/skoterföret tar stryk. För visst rycker det i vårnerven just nu när man hör alla kärlekskranka fåglar....=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 5. Våren kommer med stormsteg och snart är den hos dig, dags att ställa in skidorna för trädgården kallar!

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Det är kul att hoppa runt på bloggarna och läsa om skillnaderna i väder och växtligheterna:) Här var det skidor och snö och nyss var det blåsippor och krokus. Hos mig är det fortfarande mest snödroppar men jag börjar ana var krokusarna ska slå ut. Och jag måste pumpa cykel för den byts snart ut istället förta mig bilen när jag ska till jobbet.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...