onsdag 16 mars 2016

Månadsbild mars 2016

Helt plötsligt landade fem välkomna vårtecken i viken, fem sångsvanar!

I måndags kom de och med dem kom även varma vindar och takdropp. Igår, på lediga dagen, åkte solstolen fram samtidigt som tjocktröjan åkte av. Snötäcket är fortfarande heltäckande men mycket har efter de senaste varma dagarna övergått i vatten. 
De första små krukorna med vårlökar köpte vi idag, inte många, bara några som får bo på prov i växthuset, måste bara testas. Inte lönt att ställa vårblommorna ute nu när kalla nätterna återkommer.

I fönstren under lysrören växer de första sådderna som Rhododendron, Cremanthodium, salladsblandningar och kryddväxter.
Om en månad har vi trädgårdsmässa här i Umeå Nolia Trädgård 15-17 april.

Hur kommer nästa månadsbild se ut då vi är inne i april?3 kommentarer:

 1. Äntligen sol! Även här börjar vårkänslorna vakna till liv!Två dagars strålande sol har tagit hårt på snön och det är jag glad över. Nya vår tecken kommer varje dag. Just nu känns det det bra härligt:))
  Såg mysigt ut med skidspåret på tomten!!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Vilken tur för dig att soldagen föll på din lediga dag:-)! Inget ger väl en sådan härlig återhämtningskänsla som just en solig dag - särskilt så här års.
  Nu har vi snart påsk och SMHI har "hotat" med hage och elände här på Västkusten ;-((....jag som fick sådana vårkänslor nys...
  Ha det så gott bland takdroppen :-)!
  /Anja

  SvaraRadera
 3. Det är vår här förmodligen! Visserligen kanske vi kan få nått bakslag, men det brukar aldrig hålla i sig mer än nån vecka sen är det varmt och skönt igen.
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...