tisdag 26 februari 2013

Planteringar/Gräsplanteringen

Nu fortsätter presentationerna av våra planteringar.
Gräsplanteringen kom till när vi ville prova många olika gräs. Gräs vill ha soligt och varmt och det är det här på söder sidan framför huset. 

Gräsplantering
 4/6-12 Bilden är tagen från bron mot sydväst.

Planteringar/Gräsplanteringen
10/6-12  Det här är en triangelformade plantering med många olika gräs. Miscanthus arterna är sena i starten så den här planteringen når sin bästa prakt på sensommaren och hösten. Några fler vårlökar skulle inte göra nån skada här. Just nu är det bara blå Pärlhyacinter som blommar här på våren. Det får bli en åtgärd till våren, att flytta hit vårlökar. På hösten är det så tätt och helt omöjligt att få ner några lökar här. Vi planterade in en hel del perenner mellan gräsen från början för att fylla ut. Nu har gräsen vuxit till sig och en del utfyllnads perenn-plantor kan gallras bort. 

Planteringar/Gräsplanteringen
 1/7-12 Här har det vuxit upp lite mer och Alliumbollar vajar bland gräs och Stäppsalvior som börjar knoppas. 
allium
 1/7-12
Prydnadsgräs
 2/7-11 Calamagrostis acutiflora 'Overdam', de ljusa, variegerade längst bak, växer snabbast och Molinia caerulea ' Moorhexe', de grön tuvorna framför, kommer som god tvåa. 'Moorhexe' är förresten ett jättefint gräs att odla i kruka.

Prydnadsgräs
 3/8-12 Nu ser man planteringen från andra sidan och 'Overdam' har fått sina rosa-tonade vippor.

Elefantgräset Miscanthus sinensis 'Giganteus
 5/8-12 Här har Elefantgräset Miscanthus sinensis 'Giganteus', till höger i bild, kommit igång. Dom är väldigt sena i starten och kräver en riktigt varm växtplats för att hinna utvecklas här uppe. 

Elefantgräset Miscanthus sinensis 'Giganteus
 4/9-11  Det tar sin tid, men nu börjar det likna något! Jämför med första bilden som är tagen från samma håll.

Molinia caerulea ' Moorhexe'
18/9-11 Molinia caerulea ' Moorhexe' och vita Anisisop Agastache foeniculum, ett snyggt höstpar.

Önskar er en bra dag!

6 kommentarer:

 1. Vilken vacker trädgård ni har och de olika gräsen gör det extra fint.
  Intressant att elefantgräs klarar sig hos er, kanske det ändå är värt att testa även hos oss lite längre norrut.
  Ha det bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vi kanske har haft hjälp av vädergudarna, men givetvis ska du prova. Stora plantor tycker vi har klarat sig bäst.

   Radera
 2. Superfin rabatt med gräsen! Gillar! Jag har en del gräs i vår trädgård, men planen är att det ska bli ännu fler med tiden. Älskar de fina vipporna som blir (och så gillar våra fåglar dem också).

  SvaraRadera
 3. Vad kul med en gräsplantering! Jättesnyggt. Passade super med alliumen. Gräs är lite nytt för mig, har inte direkt haft så mycket gräs tidigare, men planterade en sort förra våren och nu vill jag ha gräs överallt :-). Ska så två ettåriga sorter till krukor i vår attt ha på altanen - ekorrkorn och teff.

  Ha en bra helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gräs i kruka är min plan för kommande sommar också. Det blir nog mest perenna gräs. Ekorrkorn och Harsvans hade jag tillsammans med ettåriga blommor förra sommaren.

   Radera
 4. Hittade din härliga blogg idag och kikar runt lite. Fantastiskt projekt att dokumentera allt. Faller särskilt för gräsbilden med den vita Agastachen. Stannade kvar lite extra - det verkar som allt är anlagt uppe på berget. Tittar på en tomt med liknande förutsättningar om än i en betydligt sydligare del av landet. Jag är lite rädd för den lätta jorden och det ganska tunna jordlagret. Så berätta gärna lite om era erfarenheter. Hur jobbigt är det att skapa god jord på berget?

  Ha det gott! /Carina

  SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...