lördag 9 februari 2013

Planteringar/Brorabatter

 Nu är det dags för presentation av två mindre planteringar. Brorabatterna på var sin sida om bron. Läget är mot söder så  det kan bli riktigt torrt och varmt här. I början av juli blommar det som bäst i kalla rosa och lila toner. Det skulle bli snyggare med några fler gula inslag här och där, ser jag. Det ska fixas till våren! Växterna är rätt lika i båda, Silverhavre, Stäppsalvia, Bergnejlika, Kärleksört, Lavendel, Alpaster, Kattmynta, Kamtjatka fetblad, Bondpioner och vita Bolltistlar. På spaljeerna klättrar vildkaprifoler.
På andra sidan bron skymtar den triangelformade Gräsplanteringen.
Bondpion, stäppsalvia, bergnejlika

Bondpion, stäppsalvia, bergnejlika

Bondpion, stäppsalvia, bergnejlika

Stäppsalvia Salvia nemorosa

Gång av skiffer
På västra sidan om bron går en skiffergång mellan Brorabatten och Gräsplanteringen. Citrontimjan väller fram här och ungefär var annat år måste den klippas tillbaka för att hålla gången öppen.
Det kala partiet i mitten på vänster sida beror på att en besvärlig, invasiv blå näva rensades bort där. Till sommaren växer det snart över med Citrontimjan och Stäppsalvia.

Ha det gott!

7 kommentarer:

 1. Vilken snygg rabatt!
  Alpaster var en nyhet för mig, så fin och låg.
  Blommar den under lång tid?

  Ha det fint.

  SvaraRadera
 2. Tack! Den blommar över rätt snabbt. Jag har inte provat att klippa av de överblommade direkt heller. Det kan nog stimulera till en andra blomning.

  SvaraRadera
 3. Underbar och färgskön rabatt...=)
  Ha det bra!

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 4. Det ser fantastiskt ut, bara att gå och njuta av! För där i brorabatterna får det väl inte plats så mycket ogräs? Riktiga mormorsrabatter!
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nää,faktiskt inte mycket! Det där är våra äldsta rabatter. Tur att man slipper det där, vi har väldigt gott om det på andra ställen istället ;-)

   Radera
 5. Förresten, pergolan du gillade i mitt inlägg om favoritfärg, är från Vann Garden i södra England. Den var verkligen helt magisk att vara i, allt det gröna och så den rosa wisterian i taket!

  SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...