måndag 17 juli 2017

Månadsbild juli 2017

Vi har haft en veckas semester och hunnit med en hel del i trädgården. På grund av det ostadiga väderläget ställde vi in fiskeresan till Laisälven. Vädret här är växlande med både sol, regn och blåst. Umeå ligger på 10:de plats i solligan, inte så bra vi brukar ligga bättre till. Regn i lämpliga mängder får vi också, i fredags 9 mm, igår och i natt 10 mm.


 Igår blåste varma vindar och två Makaonfjärilar kom förbi - lika roligt varje gång vi får så fint besök. Den ena verkade lägga ägg på en kvanne i trädgården så kanske blir det fler av dem så småningom.

 I år har vi även många andra fjärilsarter som den här Luktgräsfjärilen Aphantopus hyperantus. Nässelfjärilarna som vi saknade under två somrar är äntligen tillbaka.
Det blommar på riktigt bra och växterna är stora tack vare regnet. Ligularia dentata Desdemona och Praktbetonikan Stachys macrantha i vackert samspel just nu.


1 kommentar:

  1. Härligt med fjärilar och att ni får tillräckligt med väta. Jag hoppas det har kommit rejält hemma - det har regnat i vart fall.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...