lördag 3 oktober 2015

Trädgården just nu!

Blommig fredag har kört igång igen efter sommaruppehållet!
Superkul!!!
Temat är: Trädgården just nu!
De första bilderna i det här inlägget tolkar inte alls verkligheten igår kväll när jag var ute med kameran. Tro mig, de bevisar verkligen att bilder kan ljuga!

Det ser lugnt ut, men...

... oj vad det blåste!
 Vi hade stormen Roar på besök hela dagen. Först såg allt ut att ha klarat sig bra, men nere i trädgården hade hälften av den största asken fällts. Ingen rolig syn alls!


Vi hade glesat ur buskar och träd här så sent som förra helgen, även asken hade tuktats. Nu rev Roar av halva kronan. Den gamla stegen som står lutad mot stammen klarade sig som tur var utan skador. Den har stått ute i skogen vid en tall där min pappa byggde ett lärkfalk bo för väldigt länge sedan. Det måste vara minst 30-40 år sedan nu. Han var ringmärkare och hjälpte även olika arter med bo bygge. Lärkfalk boet där stegen stod är borta nu och ingen behöver den längre. I somras bar vi hem den till vår trädgård istället, lutade den mot asken och tänkte att där får den stå som ett fint minne av pappa. 
Synd på asken som även den har sin historia dock inte så lång så den tar vi en annan gång. Men tur att pappas stege och det lilla formklippta trädet, som också har sin historia, skonades!   

Stora delar av trädgården ser just nu ut som en djungel i tidig höstskrud. En förvuxen brungrön röra - utan knalliga höstfärger. Anledningen till det är att vi inte har haft några riktigt kalla nätter än. Det mesta växer fortfarande och jag skördade finfina sockerärtor till middag igår. Inte illa!
Nu ska vi ut och röja upp efter stormen. Det blir även mer planerad röjning, en gran ska bort och en gammal risig buske ska bort bland annat. 
Häng med på Blommig fredag du också!

Njut av hösten!

23 kommentarer:

 1. Oj, så mycket stormen ställt till med hos dig, här är det mest en massa löv och smågrenar som ligger överallt. Fint ljus du får i dina vackra bilder. Trevlig helg! /Lotta

  SvaraRadera
 2. Vi hade också oväder igår, men jag tror att alla träd är kvar. Men trädgården är täckt av nedfallna löv så nu ser det väldigt höstaktigt ut. Vackra bilder från din trädgård!
  Trevlig helg!
  Titti

  SvaraRadera
 3. Så, Roar var slem...
  Håper ikke det ble for ille!

  SvaraRadera
 4. Visst ljuger bilder i allra högsta grad eller i alla fall visar bara delar av sanningen. Både vackert och dramatiskt hos dig. Attans otur med asken.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 5. Men så tråkigt med trädet.
  Tycker det är ganska fint med de avdankade färgtonerna i sista bilden.
  /Anette

  SvaraRadera
 6. Tråkigt med trädet men roligt med röjning :-) Vackra oktoberbilder även de som ljuger! Kram

  SvaraRadera
 7. Så många fina höstbilder du bjuder på idag.
  Har ni haft frost?
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! ingen riktig frostnatt ännu, men nu är det nog väldigt nära. Då kanske löven som är kvar börjar spraka.

   Radera
 8. Fina bilder, men så tråkigt med trädet. Vi hade ingen storm, men det blåste en hel del.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 9. Sista bilden tolkar verkligen hösten på ett fint sätt.Det var otroligt vad det blåste tur att det var på dagen alltid otäckt om det är nattetid men synd på Ert träd .Det är en otroligt bra Höst än så länge med tanke på att vi fortfarande har varmt det borde egentligen vara minusgrader Ha det bra/Margareta

  SvaraRadera
 10. Dina bilder ljuger så vackert! Underbara! Men hemskt med stormen och förödelsen, hu! Hoppas röjningsarbetet går bra.
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 11. Gillar din berättelse om din pappa och stegen. Berättelser som din får mig alltid att bli gråtmild.
  Synd om asken - Yggrdasil har haft ordet och makten!
  Det måste väl vara rätt ovanligt att ni sluppit frosten?

  /Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det har varit varma höstar tidigare men det brukar nästan alltid komma någon frostnatt i september. Nu verkar det ändå vara dags, imorse var det lite frostbitet här och där.

   Radera
 12. Det gör jag också, gillar berättelsen om stegen och din pappa. Har man vuxit upp med föräldrar som bryr sig om livet i naturen så har man själv fått fina värderingar med sig i livet.

  Riktigt tråkigt med trädet, ett stort sår blev det. Mycket arbete med att såga och ta hand om ris, här blåste en stor sälg ner i våras men vi hade en makalös tur att det inte knäckte mer än ett litet träd där stammen lade sig.

  SvaraRadera
 13. Men så trist med trädet, undrar om skadan blivit lika stor om stormen kommit innan ni ansade det? Retfullt, verkligen. Men så skönt att stegen och det lilla trädet klarade sig!

  SvaraRadera
 14. Jag läste om att stormen gått hårt fram norrut. Här blåste det men bara friska vindar. Så jättetråkigt med asken men så fantastiskt med din berättelse om stegen. Så fint att den står där som ett minne av din far. Och så fint att den klarade sig. Nästan som att din far vakade över den så att stormen inte skulle ta den. Den har ju dessutom klarat sig i 30-40 år. Sådana berättelser ur livet tycker jag om.

  Förutom det så är dina "stormfria!" bilder väldigt vackra, ett vackert ljus i dom.

  Önskar dig en fin och stormfri vecka!
  /Anita

  SvaraRadera
 15. Tack Anita! Visst såg det ganska overkligt ut där den låg utan att ha skadat någonting intill.

  SvaraRadera
 16. Det där var ju inte trevligt, blåsten hade väl kunnat tagit det ni ändå ska ta ner. och låtit det andra vara. den är dåligt dresserad, hihi. Tur att inget annat blev förstört i alla fall. Kul att ha stegen stå där minnen är bra att ha kvar.
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 17. Hei!
  Det er trist når planter blir skadet. Godt at stigen med historie, er intakt. Hager med historier er spennende. Lyver! Det ser fredfullt ut. Vakkert. Klem Anne

  SvaraRadera
 18. Vilket fint minne av din pappa men tråkigt att trädet inte klarade sig. Vi har inget att sätta emot en riktig storm. Hoppas att röjningen gått bra.
  Hejdå!

  SvaraRadera
 19. Huff, Roar må virkelig ha vært på besøk hos deg ja! Så trist at treet ble ødelagt av stormen. Vakre bilder fra hagen din!

  Klem fra Marit

  SvaraRadera
 20. Ja bilderna ser riktigt soliga och sköna ut trots ovädret. Fint när solljuset silas genom bladen sådär.
  Lycka till med röjningen.
  Elisabeth

  SvaraRadera
 21. Trädgården är alltid vacker, beror bara på var man väljer att fästa blicken😉. Det där med höstfärger är intressant, på Öland ser jag röda lönnar och benvedar utan att det varit minusgrader. Undrar om det är olika med olika träd? Kram Anna

  SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...