fredag 16 oktober 2015

Sommarens största njutning!

Även om vi väntade och våndades länge var det givetvis sommarens höjdpunkt att äntligen få hem växthuset!
Inte har vi hunnit njuta så många gånger eftersom vi fick det så sent. Det var inte monterat förrän den sjunde augusti, men ändå.
Det blir mer och mer inrett och det går fortfarande att sitta där tack vare värmefläkt och termostat.
Med massor av ljus, kuddar och mormorsfilten, som knåpades ihop under vintern är det faktiskt, har jag upptäckt, en ännu större njutning att vara där nu.


Fläkten var ett lyft för växthuset! Nu sätter man bara igång den när man vill pyssla med något därinne eller bara mysa en stund.

Vattenkannorna står på plattor som ska läggas under den möblerade delen av växthuset nästa år. Gjutformarna till dem är helt vanliga plantlådor. Gillar mönstret som påminner om en industrimatta.

En gammal soptunna står intill arbetsbänken. Har jag sagt att jag gillar industristilen? Om inte så vet ni det nu. Har alltid gillat den stilen och att använda gamla nötta saker i trä, metall och klara färger tilltalar mig. Återanvändning är bäst helt enkelt!

Här, innan montering, ser man att arbetsbänken är ihopsatt av gamla skolbänkar, en gammal diskbänks plåt och en trälåda från ett butiksskåp.

På den här bilden är pusslandet för att få ihop det till en möbel helt klart. Till och med riktigt gamla plankor från ladugården kom till användning!
Hyllan ovanför är ändå ny, från Kubex, där växthuset beställdes, men helt rätt till stilen.  Två plantbänkar i aluminium är också beställda inför nästa säsong. En gammal tvätt ho på ben står på tur att fräschas upp för att stå intill bänken på höger sida, den ska användas som jordbehållare.

Färgmixen är inte välplanerad!
 Förra vintern när mormorsfilten virkades hade jag inte den blekaste om att den gul/röda möbeln skulle passa så bra i växthuset. Då var min önskan en mormorsfilt i favvofärgerna grönt, turkos, brun, grå och natur, liknande färger som kuddarna i loungen har.

Loungen förra sommaren och nedan nyaste plattsättningen där som blev klar i tisdags.

Åter till växthuset...

Filten och en kudde som lånas från loungen .

 
Nu tokgillar jag de gul/röda möblerna som verkligen lyser upp och gör mig glad varje gång jag öppnar växthusdörrarna. Dessutom är de gamla och de har stått i Leifs föräldrars trädgård så länge han kan minnas. Den knallröda bänken dök också helt oplanerat upp, även den från Leifs föräldrahem.
Nu inser jag att en ny mormorsfilt ska virkas och nya kuddar i andra färger ska det också bli. En bra anledning till att fynda tyger och garn i de rätta färgerna på loppis. 

14 kommentarer:

 1. Så fint det har blivit i växthuset! Gillar mormorsfilten och den fina soptunnan. Gillar också industristilen, men det gör inte maken, så jag får smyga in någon liten detalj här och där utan att det märks så mycket:-)
  Trevlig helg!
  Titti

  SvaraRadera
 2. Tjusigt Ulrika! Du äger sinne för detaljer, det som gör det hela så fulländat, jag saknar nog den begåvningen och därför blir det aldrig något pyntande här, varken ute eller inne. Virkat mormorsfiltar har jag gjort en gång i tiden och de är lika vackra oavsett vilket årtal de skapades.

  ...och jag gillar återbruk!

  SvaraRadera
 3. Snyggt och fint! Gillar också dina färger. Avundsvärt fin och fiffig arbetsbänk.
  Säger som Gunilla att du har en känsla för detaljer. Plattorna som du har gjutit både de som ska vara i växthuset och den där fina plattsättningen av olika är jättefina.

  Ha en mysig helg!
  /Anja

  SvaraRadera
 4. Jättefint, gillar din fina diskbänk, arbetsbänk. Mormorsfilten är fin, har länge tänkt att virka en sådan, men det har inte blivit av. Kanske i vinter.
  Trevlig helg!
  Marika

  SvaraRadera
 5. Tack, tack du för skildringen av din känsla för växthuset. Nästa år då är det min tur...är än mer övertygad nu.
  Trevlig helg!
  Anette

  SvaraRadera
 6. Men så härligt du fått det i växthuset jag gillar verkligen återvinning. Såna möbler är ju bara så sköna att sitta i och soptunnan. har också en sån kanonbra att slänga skräp i och med locket är den toppen. några här på kolonin eldar i sin
  Ha det gott i helgen
  Kram Meta.

  SvaraRadera
 7. Härligt med ett växthus och att ha en hel vinter att planera inför nästa växthussäsong......=)

  Trevlig helg!

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 8. Gratulerer med flott veksthus :)
  Der blir det mange stunder å nyte!
  Fint om vinteren også, med litt lys, og kanskje en liten adventstund med gløgg og pepperkaker?

  SvaraRadera
 9. Vilket fint växthus du har skaffat!! Jag gillar också industri och gammalt och nött. Det ger en särskilt dimension till möblerna på nåt vis. Väldigt fin sittgrupp, gillar särskilt meden på stolen.
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 10. Lyckliga du som har ett stort växthus att inreda, Snyggt blir det :)
  Jag har ett litet pluttigt men har en förhoppning om ett stort nästa år.
  Det är snyggt med industri men det kräver sin plats tycker jag...

  Trevlig helg!

  //Veronica

  SvaraRadera
 11. Lycka är växthus, jag kom ihåg hur det kändes och när man på våren kan börja använda det, det är oslagbart! Ha det gott och trevlig vecka! Hej Ewa :)

  SvaraRadera
 12. Åh, vad fint! och vad du kommer att njuta nästa sommar...
  Allt gott! / Birgitta

  SvaraRadera
 13. Åh, vad fint! och vad du kommer att njuta nästa sommar...
  Allt gott! / Birgitta

  SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...