söndag 13 september 2015

Påfyllning i stumpery

Det var fritt fram att hämta hem fler stubbar i helgen. Här börjar man älgjakten först den 10 oktober. Då är det även fritt fram att plocka mer av alla lingon och blåbär som fortfarande finns kvar i markerna, härligt! 
 
 Resterande stubbar vi lagt upp på tork blev äntligen hämtade och nu ligger de på sina platser. Några Ormbunkar, Hostor och en Rodgersia 'Rotlaub' har planterats. 

Största stubben kom efter lite besvär också hem idag. Riktigt maffig och snygg!

 Här är ytorna mellan stubbarna rätt stora medan de på andra ställen är väldigt mycket trängre. Den gulbladiga Hostan heter 'Fire Island' och är ny för i år.

 Träjon Atyrium filix-femina 'Lady in Red' med Hosta 'Marilyn Monroe' i bakgrunden. En annan Träjon delades och planterades mellan några mossiga stockar.

 Kungsbräken Osmunda regalis kallas även Safsa och ser tydligen exakt likadan nu som den gjorde på dinosauriernas tid. Då måste våra "långhalsar" känna sig som hemma här i sin nya miljö ;)

Hosta 'Blue Dimples' med vågiga blad hittade vi på Rydlinge i Skellefteå. Ormbunkar kan man dela på om man hittat stora plantor. Här blev det tre av en.

Mer ska planteras, mer mossa ska hit och några snygga, mossiga stenar fattas också.  
Fler stumpery rapporter kommer snart...

5 kommentarer:

 1. Det är verkligen spännande att följa ert stumpery-projekt. Har alltid varit förtjust i sådana planteringar och skulle gärna ha något liknande här hos oss. Tack för inspirationen.
  Titti

  SvaraRadera
 2. Snyggt Ulrika! Jag har en planta Kungsbräken som nu börjar bli ett större parti. Sprider sig ordentligt när den trivs, men är så snygg. Bara så att du har plats för den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter bra, där får den gärna bli större!

   Radera
 3. Grattis till en fantastiskt vacker skapelse!

  SvaraRadera
 4. Det ser så himla fint ut!
  Lyckost er som kan plocka lingon ont om sådan här i närheten.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...