lördag 5 september 2015

Höst i luften

Tog en runda med kameran och hittade hösten! Vi har haft så varmt, riktig sommar under augusti, men nu blev det helt plötsligt höst. Jag var inte riktigt beredd på det tvära omslaget.
Rönnen har tappat så många löv över den lila Binkan. Hände det i natt, eller? Astrarna blommar och mossan har goda tider. Det är positivt!
 Erigeron och Eurybia schreberii

 Eurybia sibirica, Sibirisk aster, och mossa på sten i alpinpartiet

 På baksidan huset ligger trädgårdslandet där Störbrytbönorna slingrar högt på sin spalje. Det har till och med hunnit bli några bönor trots kalla juni och juli. Det trodde jag inte. 


 Störbrytböna 'Blauhilde' med lila blommor och väldigt mörka bönor. På fröpåsen är bönorna ljusare, rent lila, men här skulle jag snarare kalla dem svarta.   

Bakom spaljen och sparrisplantorna trängs Rödbetsblad 'Bulls Blood' och Papaver somniferum.

Den ljusgula Rosenskäran Cosmos bipinnatus 'Sunset Yellow' och Blomstermorot Daucus carota 'Dara' från förra året frösådde sig och återkom med några plantor i år.

Små överraskningar förgyller tillvaron!

8 kommentarer:

 1. Ja, det blir en brå overgang til høsten når siste del av august har vært så varm og fin! Her blir det litt opprydning i hagen i dag, tenker jeg. Og kanskje litt planlegging for neste års løkblomstring. Ha en fin lørdag, Ulrika! Klem fra Anne-Kristin

  SvaraRadera
 2. Ja, nu känns det att hösten är på väg. Lite kyligare i luften och massor av löv ligger på gräsmattan och i rabatterna. Men fortfarande finns det mycket att glädja sig åt. Gillade dina fina spaljeer i kökslandet. Vilken vacker form på dem. Snyggt med de svarta bönorna. Ha en skön helg/ Titti

  SvaraRadera
 3. Hoppas att det dröjer länge innan nattfrosten kommer till er trädgård.
  Hos oss har det redan frusit, så nu gulnar björkarna så sakta, men än håller rönnen kvar sina löv.

  Ha det gott.

  SvaraRadera
 4. Så många skönheter du har. Dara väntar jag på ännu för jag glömde så dem och sådde dem sent. Tror inte de hinner blommar. Men snart kommer det en ny vår.
  Fina stöd du har till dina bönor.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 5. Åh, så snyggt det är med ställningarna du har till bönorna. ´Blauhilde´ är oxå en favorit här men i år vete 17 om de hinner bli vuxna. Starten var ju inte den allra bästa, precis. Kall och trist. Fick så om alla bönor. Men får väl hoppas på nästa år.
  Ha det gott.
  Törnrosa

  SvaraRadera
 6. Ska väl tilläggas att bönorna förodlades en aning inomhus. Har sett att det kan bli för kallt här på våren för direktsådd. Det händer även att de små späda skotten blir uppätna av ngt. Förodlade även sockerärtor med bra resultat.

  SvaraRadera
 7. Även det ärbara kan vara ögongodis om det arrangerats så snyggt som du har gjort det. Bönorna är verkligen vackra!

  ...och i natt kom hösten hit också, det har regnat och blåst hela natten så nu är regnmätaren full.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...ätbara skall det vara förstås...

   Radera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...