måndag 31 augusti 2015

Växthus framsida

Hela söndan var vikt åt att fixa framför växthuset och så blev det också. Fick jobba ostörd fram tills yngsta dottern kom hem med en påse munkar. Precis då var det så perfekt att ta en paus och koka nytt kaffe. När kaffet var kokt kom en kort åskskur så visst var det bra timat för en fika i växthuset! 

Vi bor på en naturtomt på berget-inga plana ytor här inte. Framför växthuset vill jag ändå gärna försöka göra någorlunda plant för att kunna ha några krukor stående.

 
Markduk och bärlager i första hand sedan blir det med tiden något snyggare underlag. 
Nu är det själva ytornas underlag som är det viktiga. Att hålla ogräs på avstånd är prio nr 1 därför koncentreras arbetet på att göra ogrässäkra avgränsningar runt hela växthuset. Vi har både åkerfräken och kvickrot i närheten - hemska ogräs båda två! Allra värst är åkerfräken den måste stoppas. Jag ryser bara jag ser den i en trädgård och lider i tysthet med de stackars trädgårdsägarna. 

Plant blev det och krukorna gick att placera lite snyggare nu.


Nu blir det till att jobba med arbetsbänken som förhoppningsvis ska bli snyggare än så här.

Farmor och farars gamla utemöbel lyser upp längst in där vi äter middag mest varje kväll nuförtiden. 
Det är som ett nytt liv nu när vi har ett stort växthus (20,7 kvm) där vi både kan odla och ibland bara njuta!

9 kommentarer:

 1. Fint! Hur stort är växthuset? Ser stort ut.
  Och en riktig diskbänk också!
  MItt är "finrummet" under sommarhalvåret så att jag försöker hålla grovgörat på annat håll då, men senhösten och framförallt tidigt på våren skulle en diskbänk med bra arbetsyta tillföra mycket.
  Tack för DIN trevliga kommentar!
  /Anja

  SvaraRadera
 2. Ganska stort 20,7 kvm + att det är högt i tak. Jag gillar att använda gamla prylar och den gamla diskbänken blev riktigt fräsch efter en omgång stålull. Blir perfekt att jobba vid och så lätt att hålla ren.

  SvaraRadera
 3. Är det Grythyttans möbler ,fina,.grymt fint växthus�� stina.j

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra fråga. Väldigt lika är de men jag har för mig att de brukar vara aningen större. Vi har en gammal A2 och den är större. Jag ska iaf försöka kolla upp det.

   Radera
 4. Så fint det blev, som hämtat från ett reportage från 'Allt om trädgård'. Så klokt att säkra mot ogräs, sådant arbete har man igen sedan.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 5. Så bra det blev, både växthuset och framför. Förstår att ni njuter i fulla drag nu och har stor användning för det när kvällarna blir kyliga.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 6. Det blev verkligen snyggt! Verkligen tjusigt med alla krukor utanför och bord & stolar inne!!
  Men du pratar om åkerfräken och kvickrot, här finns det dom som är värre; Salmbär, där man aldrig får upp hela revor utan dom delar sig och blir fler - och dessutom är dom taggiga. Sen har vi det som "folk" tycker är vackert; Bellis - alltså tusensköna - som väl kan vara snyggt om dom är några och håller sig på plats. Men nu har vi inte längre någon gräsmatta utan bellismatta istället! Kvickrot har vi också, men den håller sig faktiskt på plats och åkerfräken finns, men inte många. Dom vill nog ha det fuktigare än här hos oss!! Revsmörblomma och vildmorot är två andra som inte heller är så kul här, så visst fanns det jobb i trädgården och man bara fick jobba lite där!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 7. Oj, så fort ni har fått ordning på växthuset. Ser jättefint ut. Vackert arrangerat med krukorna utanför./ Titti

  SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...