måndag 17 augusti 2015

Månadsbild augusti 2015

Mixtrar och flaxar mellan olika uppgifter i trädgården just nu. Det är växthuset invändigt, stumpery, rensning i planteringarna och nu när värmen kommit krävs det vattning på flera ställen. Dessutom har första tuffa arbetsveckan avverkats och vi är inne i ekorrhjulen igen. 


Favoritmotivet skulle verkligen behöva en ansning ja, gärna en gallring också. Här är alldeles för grönt och tätt men det blir en senare uppgift. 


  Nu är det inredning i växthuset som står på tur. Vi fyller även på med jordblandning i stumpery så fort vi hinner och orkar.
Igår blev det en kort loppisrunda i solskenet och här är några av fynden som ska sätta stilen i växthuset. Rostfritt, metall, trä, lite rost och en del klara, glada färger.6 kommentarer:

 1. Den där stenplanteringen med gröna växter är så snygg, vi håller på med ett nytt projekt och vi har massor med sten som grävs upp och behöver användas på något sätt. Vi har många stenhögar...suck!
  Det blir lätt för mycket sten och jag vill inte att det skall se radat ut och då ser jag på din bild en växt som slingrar sig över stenarna så fint och mildrar det "steniga" intrycket. Ser ut som en barrväxt men vad är det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du tycker det! Sten och växter gör sig fint ihop men visst är det knepigt att få till det naturligt och det tar sin tid också. Den som kryper så fint över stenarna är en Cotoneaster radicans 'Eichholz' köpt på Mölnlycke Garden Center.

   Radera
 2. Så snyggt det är med stenar i rabatten! Vi har en rabatt kvar att färdigställa innan det får vara bra med nya grejer för i år. Måste bara måla och få upp nya trappräcket först...Så kul att få börja fixa i växthuset:))
  Ha et gott!

  SvaraRadera
 3. Hei!
  Innmari fint steinbed. Det virker ikke arrangert, men naturlig.
  Deilig at sommervarmen kom.
  Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
 4. Hej igen!

  Nu är Cotoneaster radicans `Eichholz´ köpt, googlade och såg att den fanns på Blomsterlandet. Maken åkte in till stan med namnlapp i handen men personalen lyckades inte hitta den efter en halvtimmes letande och frågande! Nåväl, vi fick ett samtal på e.m. att de hade hittat växten så det blev en åktur igen men nu står den här. Vi kämpar på i torkan och värmen med stenröset, jorden är snustorr så det går långsamt med grävarbetet men snart så...

  Tack för tipset!

  SvaraRadera
 5. Vilken tur att ni fick tag i den! Det går att göra sticklingar av den sedan om ni vill ha fler.

  SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...