söndag 12 april 2015

Just nu!

Idag har vi riktigt tung dimma och just nu ingen som helst vind. Fridfullt!
Känner att jag borde gå ut med kameran för att föreviga lugnet efter stormen. Vi har haft en period att väldigt blåsigt, ur jobbigt väder här uppe! Finns det något värre än blåst? Igår när det var lite lugnare och strålande sol tog jag följande bilder i trädgården.
Man börjar se att det snart är dags för den stora vårexplosionen.

 Julrosen Helleborus orientalis 'Golden Discovery' har fina knoppar på gång för första gången!

 Bollvivorna ser kraftiga och laddade ut.

 Blåsipporna visar inga knoppar än men de kommer. Var så säker ;)
Jag delade några stora plantor förra året kanske behöver de lite mer tid innan de orkar blomma? Det var den fyllda rosa, den fyllda blå och den mera blålila fyllda som såddes ur en liten påse märkt Hepatica Schlyters mix. Så småningom ska det finnas många av dem överallt i trädgården.

 Sommarsnöklockorna Leocojum aestivum kommer starkt men än dröjer det innan de blommor.

Auriklerna ska förhoppningsvis vara mer blomvilliga i år, men än syns inget där de står ihoprullade under fjolårets Rhododendron- och ormbunksblad.

Helleborus niger har redan satt igång.

Den vita Vårgentianan Gentiana verna Alba har precis tinat fram.

I en matta Backtimjan kommer några Tulipa tarda.
Fortfarande finns en hel del snödrivor och isskorpor kvar men oj oj oj vad det tinar!
Den stora vårrensningen börjar vilken dag som helst nu.

8 kommentarer:

 1. Så fint at våren kommer til deg nå! Her i Bergen ligger vi noen uker foran, kuleprimulaene (bollvivorna) blomstrer flott nå. Men det tar vel ikke lang tid før dere tar oss igjen! Vårklem til deg fra Anne-Kristin

  SvaraRadera
 2. Nej fy för blåst! Håller absolut med dig. Vi har haft några veckor med väldigt blåsigt väder, men igår var det soligt och stilla och vi passade på att gödsla sista biten av trädgården. Idag blåser det igen och regnar lite. Det blir en "sittainneochkura-dag". Ha det gott/ Titti

  SvaraRadera
 3. Man ser tydligt att isen töar i takt med att växterna visar sig. Jag hörde eller läste nånstans att det är lite varmare precis runtom växten och därför töar det där men jag kan inte förklara hur det hänger ihop!
  Hoppas våren snart är hos dig på riktigt!

  SvaraRadera
 4. Idag har vi haft blåsten! Det var riktiga stormbyar emellan varven. Riktigt obehagligt!
  Men snart blir det vår och försommar på riktigt och det är helt underbart!

  //Veronica

  SvaraRadera
 5. Hei! På lørdag var det vindstille og tåke, innmari deilig. Var ute hele dagen. I dag har det vært sol, men kald vind. Har vært ute i hele dag, men tåke og vindstille er nesten mitt favorittvær. Det er så deilig å se at den ene planta etter den andre dukker opp. Det beste er at en lang hagesesong ligger foran oss. Ha det godt! Klem Anne

  SvaraRadera
 6. Kul med olika sorter av blåsippor. Låter underbart att kunna dela och att de dyker upp på många ställen. Såg mängder av de vanliga på skogs promenaden igår. Så fina!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 7. Det är ju helt otroligt spännande och roligt att bo i detta avlånga land! Det du visar i bilder hade vi kanske för drygt en månad sedan (dessutom ingen egentlig vinter heller). Jag förstår att din glädje!

  /Anja

  SvaraRadera
 8. Mycket på gång att glädjas åt. Busväder här i Småland också.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...