fredag 9 januari 2015

2014 i sammanfattning/juli och augusti

Rekord värme!
En vecka in i juli startade semestern precis samtidigt anlände den rekorderliga sommarvärmen. Ängen stod i blom och Irisarna blommade som aldrig förr. En av Orkidéerna, 'Ulla Silkens', som skyddades mot trastnäbbarna under våren, blommade så tacksamt. Vi åkte upp till Laisälven, ovanför Sorsele, för att fiska. Även där var det allt för varmt för att göra några längre utflykter. Vi fick lov att ta det  lugn i värmen, fiska lite, vila lite, vandra lite, äta lite, och sova lite.
Paradisbusken och en liten Cremathodium blommade fint. Vi hade en familj Gråflugsnappare som gäster i insektshotellet. Kålplantor växte kopiöst i värmen. Vi åkte till Hemavan, lika varmt där! Lite svalare på kalfjället, men inte mycket, runt 25 där vi hoppade av linbanan. Från Umeälvens källflöde tog vi oss nedåt igen till Nya Rådhusparken i utloppet av Umeälv. Den dan i parken var så fruktansvärt varm att vi flydde in i svalkan på Kafé Viktoria. Det blev inte så mycket gjort i trädgården ,mest vattning. Yngsta dottern och hennes pojkvän satte igång Loungeprojektet på baksidan av huset.

Vi drog iväg till Björkliden/Abisko i början av augusti. En av dagarna var mulen och lite svalare så vi orkade ta en längre tur på fjället. Uppe vid snölegorna svalkade det skönt i värmen. Annars var det lika hett häruppe som i övriga landet. Hemma igen blommade Tofsliljorna, gräsplanteringen rensades igenom ordentligt och jag började göra plats för nya frösådda plantor i nyodlingen. Ungdomarna hade fixat loungen så fin och så gott som färdig. Trädgårdslandet var riktigt uppvuxet och frodigt. Vi kikade förbi i nya mossträdgården intill Bölesholmarna. Ett stort gäng från Luleå och ett mindre gäng från Kalix besökte en torkskadad trädgård. Kålplantorna var helt fantastiska! Vi började jobba igen.

Visst var det skönt med värme, men ibland blev det för mycket av det goda. 

Hur september och oktober blev får ni snart veta....

1 kommentar:

  1. Jag blir allt mer nyfiken på din trädgård jag måste nog bläddrra tillbaka lite i bloggen tror jag. Synd att du bor så långt bort.
    Allt gott
    Annika

    SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...