tisdag 6 januari 2015

2014 i sammanfattning/maj, juni

Aprilväder i maj och frost till Midsommar!
Sköna maj bjöd på aprilväder, omväxlande snö, regn, sol och blåst! De stackars blommorna som lurats fram i april duckade där ute och såg allmänt illamående ut. Jag tror till och med att vissa gav upp helt. Den första orientaliska Julrosen knoppades och stog där sorgligt ensam men ack så rakryggad och stark i snålblåsten. Snön var borta och vi kunde pyssla på med rensning och annat. Trädgårdsland bearbetades och vinterns Bokashi kompost fördelades ut i det ena landet. Jag gick på Ståltrådsworkshop-Jättekul! Fortfarande fanns lite städning kvar att göra efter marodörena. Vi åkte den årliga turen till Larz/Spezialplant för att hämta hem nya växter till planteringarna. Det var en välbehövlig kick för två frusna Umebor. Av någon anledning verkar vädret alltid vara bättre hos Larz. Eller är det något annat som höjer humöret till tipptopp? ;) Nu var det också dags för min lediga vecka då jag njöt av att ha hela arbetsdagar i trädgården. Och lagom till den veckan fick vi också njuta några dagars vårvärme!

Juni inleddes med sommarvärme! Den 5/6, dagen för yngsta dotterns skolbal, hade vi +27 och vindstilla! När alla vackra par passerat röda mattan och var under tak drog ett kraftigt åskregn in över Umeå. Det kallar jag tur med vädret! Trädgårdslandet i ny "look" var fix och färdigt inför den första inbokade öppna trädgården, Trädgårdsamatörernas dag den 6/6. Härligt väder och många trevliga gäster kom. Vi var glada att få öppna vår trädgård för evenemanget den här gången. Värmen stannade några få dagar men sedan började blåsten dra kylan över oss igen. Det blev riktigt, riktigt kallt! Till midsommar var det regn och bara ynka +7 grader och frostvarning om nätterna! I slutet av juni hade vi tulpaner i knopp och en orkidé, i blom samtidigt. Månaden avslutades med Tusen Trädgårdar den 29/6 då vädret var helt okey, + 18 och sol iallafall som inledning av dagen. Många trevliga besökare och som grädde på moset kom en sällsynt gäst förbi just då. En Makaonfjäril hade en kort bejublad show i alpinpartiet innan den drog vidare. En strålande avslutning på månaden!
Alerta fotografer förevigade bevingad gäst vid Tusen Trädgårdars dagen!

Juli och augusti kommer snart.....

3 kommentarer:

 1. Hei! Når jeg ser på bildene dine, får jeg ikke inntrykk av kaldt vær. Det ser så frodig ut, og ikke minst lyset bildene skaper vårlengt. Ståltrådworkshop høres veldig spennende ut. Du har kanskje vist bilder før, men det hadde vært veldig spennende å se hva du lærte og lagde. Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
 2. Jag hann inte göra så mycket. Det var för kort tid med bara en kvällskurs, men roligt var det! Kul att du är intresserad! Ska komma ihåg nästa gång jag gör något av ståltråd och ta lite bilder så jag kan visa mer.

  SvaraRadera
 3. Så trevlig krönika. Hoppas det inte blir lika varmt och torrt i år.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...