söndag 4 januari 2015

2014 i sammanfattning/mars och april

Efter två mörka och trista månader började molnen lätta... 
Ja, eller rättare sagt vi fick faktisk härda ut i dunklet en vecka in i mars, men under de första dagarna av mars började tjälen släppa en hel månad tidigare än normalt. Det blev inte mycket till skidåkning endast ett tappert försök då jag fick vända hemåt med tung klibbsnö under skidorna. Efter en dag med spöregn kom solen äntligen till oss igen den 8 mars. Vårblommor åkte ut i en gammal verktygslåda på bron. Sångsvanarna anlände i samma veva och sedan kom resten av flyttfåglarna i en strid ström.  I mitten av månaden frös det på och vi fick nöjet att promenera runt på skarsnö. En av höjdpunkterna under vintern. Videkissar, Snödroppar och Krokus signalerade vår tidigare än vanligt. Inomhus fick småplantorna fart av solenenergin. Datum för årets Öppen Trädgård planerades in. Sedan avslutades månaden med den stora vårrensningen som startade i trädgårdslunden som omväxling. 

April kom med vårblommor!
Det rensades i planteringarna, vi var på trädgårdsmässan här i Umeå men vi hade dessvärre marodörer (trast) i trädgården. Trastarna härjade vilt och stannade länge. Inte alls kul! De grävde upp och grävde över små växter som planterats hösten före. För att rädda de mest skyddsvärda vändes terrakottakrukor upp och ned över plantorna. Så småningom flög de flesta vidare för att sköta sina sommarbestyr och jag kan lova att vi hade en hel del att fixa efter deras besök. Nästa vår ligger leksaks ormarna redo och massor av CD ska hänga ner från träden.

Fortsättningen kommer snart...

2 kommentarer:

 1. Ja vilket år det var! ´Här var allt 4 veckor tidigare hela tiden. Man undrar ju hur vintern skall bli i år. Många fina växter du har.
  Allt väl
  Annika

  SvaraRadera
 2. Tänk om alla vårar vore som den 2014, lycka:)
  Jättefina collage.
  Ha en fin kväll
  Kram Maria

  SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...