tisdag 11 november 2014

Keep it simple.

Jag har så svårt för det här med att "pynta" i trädgården. Det kan se så väldans fint ut i andras trädgårdar, men inte här. Här är det det enkla, naturliga som gäller både för växter och pyntning. 

 Ett fågelbad av sten smälter in fint på berghällen. Med tiden har mossan börjat växa på kanterna vilket bara gör det hela bättre.


 Andra helt okey pynt är några gamla, välanvända zinkhinkar med torktåliga växter och grus. Ett enkelt växtstöd med två keramiklöv var också rätt för stilen. Det kommer från Keramiker Christina Larsson. Makkia amurensis med extra fin, naturlig bakgrund tack vare de vildväxande Hundkexen. 

 Växterna får väldigt gärna ha ett naturligt växtsätt och sprida sig relativt fritt. Bra exepel på sådana växter är Trädgårdsnattviolerna Hesperis matronalis, ormbunkarna och Bergenia cordifolia. Deras utseende skapar en fin övergång till de naturliga ängspartierna intill perennplanteringarna. 

 Potentilla rupestris Trollsmultron har precis rätt stil för den här trädgården.

 Brunnävan Geranium phaeum som sprider sig lite väl mycket i planteringarna passar helt perfekt i de vilda delarna. De klarar konkurensen med vilda växter och högt gräs.
Här känns trädgårdsprydnader som överkurs.
Det enkla är vackrast!

3 kommentarer:

 1. Du har så rätt! Ser jätte fint ut hos dig. Du pyntar med massor av olika växter och kontraster. Det naturliga är oftast det vackraste:)
  Tack för inspirerande bilder!!

  SvaraRadera
 2. Så vackert. Det gäller att hitta rätt stil för den egna trädgården, det som är snyggt hos andra är det inte nödvändigtvis hos mig.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 3. Kul att hitta till din blogg, med mycket inspiration och matnyttigt, helt i min smak.
  Återkommer gärna när jag har lite mer tid.
  Hälsar Marta

  SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...