söndag 26 oktober 2014

"Scissorhand" i trädgården!

Nä jag skojar bara ;) men rejält klippt och beskuret blev det i dag i alla fall.
 Dagens väder var grått, blåsigt, och ovanligt varmt +8. Kameran fick aldrig komma ut idag därför är bilderna från andra vackrare dagar. 
 Grenar är vackert men växer lätt fel om ingen rättar till dem emellanåt. Jag har gått runt och hittat några buskar som verkligen behövde en förskönande behandling med sekatör och grensåg.

 Det SKA vara lummigt i en trädgård och givetvis vill man att det ska växa snabbt. Trots det kan man inte släppa iväg buskarna och träden hur som helst. 

Idag gick jag inte bara förbi, idag blev det klippa av vilket tydligt känns i högerhanden. Bildens Skogstry Lonicera xylosteum blev gallrad. Likadant gick det för en Viburnum lantana 'Mohican' och några andra "vildvuxna" buskar.
Några bilder på resultaten blev det inte idag, kanske en annan dag.

3 kommentarer:

 1. Så mysigt det ser ut på dina bilder! Man får nästan lust att krypa in i bilderna och promenera stigen fram för att se vad som finns bakom träd och buskar. Jag gillar när man inte ser allt på en gång, det blir mer spännande då. Härligt att få lite gjort i trädgården. Jag skulle också behöva ut och klippa lite, men det får vänta tills jag blir piggare. Ha en skön vecka/ Titti

  SvaraRadera
 2. Fint ljus, fina bilder så njutbart. Här finns det både gallring och annat att göra. Bra väder på ingång imorgon, då jäklar...
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Hej igen!
  Kul att du frågar om hönsen.
  Ja, katterna och hönsen är uppväxta ihop och går fria. En hönsmamma är inte att leka med när hon har kycklingar. Sätter sig i respekt både hos katter och övriga flocken. Har faktiskt inte förlorat den minsta lilla kyckling till någon katt på 20 år. Däremot kan ju nån av katterna vara lätt utråkad och på bushumör och helt enkelt hoppa rakt in i flocken så att alla flyger åt olika håll, men ingen jakt är involverad. Katten står bara helt nöjd och viftar lite på svansen. Vill poängtera att det händer långt ifrån varje dag, men nån gång då och då. Varken höna eller tupp viker för katterna om de möts. Katten viker inte heller. De kan stryka förbi varandra som jämlika.
  /Anette

  SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...