tisdag 28 oktober 2014

Dimmig dag i trädgården

Dimmolnen hängde tunga, släppte bara tidvis igenom lite sol. Trots det var trädgårsdagen toppenbra! Det var varmt och vindstilla, det perfekta påtar vädret.

Först togs en liten runda med kameran till de nyligen friserade buskarna. Så kom vi till granarna, nere vid gamla sängens plats, som hade friserats nertill.

 Buskaget intill stigen mot samma säng är också uppsnyggat. Under dagen täcktes marken runt buskarna med gräsklipp och löv för att hålla undan ogräs. 

Den gamla sängen, som nu tagits in under tak, har här sitt smått hemliga ställe bakom granarna och buskarna. Sommartid är det lummigt, stigen hit är krokig och bara ett fåtal besökare hittar hit av sig själva. I höst har mer av vildhallon buskarna rensats bort, jorden där de vuxit är jättefin. Blir det några fynd på lökrean ska de sättas här. Massor av samma sort ska det förhoppningsvis bli. Tidningarna täcktes under dagen med gräsklipp och löv. Det blir en naturligt skogsstig som smälter in väldans bra i den här miljön.

 I buskaget intill finns en stor och vacker sten med gräs och mossa på. 
I alpinpartiet har den lilla sockertoppsgranen (Ett tio kronors fynd strax efter förra julen ;) äntligen fått sig en plats.

 En tall med gula spetsar på barren flyttades till Syrenbuskaget. Den dök upp helt av sig själv i grusgången vid bagarstugan. 
En liten vanlig gran vid några stora stenar ska formklippas. 

 Vid en senare runda upptäcktes att trädgårdens första Tidlösa börjat blomma, Colchicum 'The Giant'!
En Julros som helt oupptäckt lyckats blomma bakom sina egna blad blev givetvis förevigad den med.

Till slut favorit motivets Kryp oxbär-nu med ännu härligare färger!

3 kommentarer:

 1. Alltså jag blir så nyfiken på din trädgård när jag ser den allra första bilden. Såna typ av bilder med slingrande stig som man inte riktigt ser vart den leder gillar jag :)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 2. Hei! Jeg synes det er deilig å gå rundt ute når det er litt tåkete. Hagen blir på en måte myk i formene og hemmelighetsfull. Akkurat som på dine bilder.
  God kveld! Anne

  SvaraRadera
 3. I år är höstträdgården magiskt vacker, tycker jag. Dina bilder är ju bara ytterligare ett bevis på det.
  /Anja

  SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...