onsdag 24 september 2014

Nu är det slut...

.....på cementsäckarna! 
Givetvis är det inte riktigt, riktigt klart än, men så gott som. I alla fall är det värsta gjort! Bara lite roligt småfix kvar ;)

Före/Efter bilderFörsta spadtaget

Den 30 augusti togs det första spadtaget på det är projektet..

 ...igår grävdes den sista djupa fördjupningen ur och fylldes med grus och sedan betong. Dryga tre veckor har det tagit! Det har verkligen varit ett tufft jobb men nu känns det bra att äntligen ha tagit tag i det här problemet. Jag har blundat länge nog för något som har stört mig och tagit mycket av min tid varje sommar. Sitter man på huk och rensar väldigt ofta får man till slut halsbränna, har jag märkt. Den biverkningen av trädgårderandet vill jag helst slippa!

 När jag ändå höll på med gjutningen passade jag på att gjuta av ett Parasollblad som ska få ligga på den gröna mossan på berget. Fantastisk inspiration till att gjuta av blad eller annat finns HÄR!

En avgjutning av ett kålblad blev en vacker prydnad under en ormbunke. 
Där det fanns en stor, avlång fördjupning i berget gjöts fyllningen i sektioner för att efterlikna bergets struktur. Nu syns de gjutna fälten rätt tydligt men jag hoppas att det snart ska börja se naturligare ut. För att skynda på moss tillväxten strödde jag jord över den fuktiga betongen.Tanken är att det ska hjälpa mossa och lavar att snabbt få fäste där. 

 Där man går som mest på hällorna gjöts tramstenar in i betongen.

 Som avslutning på gårdagens "projektjobb" rensades de resterande grunda sprickorna fria från ogräs. 

Så himla bra det känns!


2 kommentarer:

  1. Vilket enormt jobb! Underbar känsla när ett så stort projekt är avslutat. Det skulle vara så roligt att prova din nya gång och kila runt på dina stigar. Hoppas jag får möjlighet att besöka din vid nåt tillfälle, problemet är de ca 80 milen...
    Ha det så gott
    Anette

    SvaraRadera
  2. Hoppas mossan intagit sin "scen" när du kommer;)

    SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...