torsdag 7 augusti 2014

Snygga upp!

På riktigt nära och på riktigt långt håll ser det rätt bra ut. Går man närmare ser man tydligt att här krävs krafttag, sekatören måste få jobba. Hela gårdagen klipptes utblommat bort och tänk vilken skillnad det blev. I morse var solen silad av tunna moln, kameran kom fram och vi tog oss en runda. 
Daglilja, HemerocallisDaglilja, Hemerocallis
 Dagliljorna har satt igång.

TofsliljaHortensia
 Tofslilja och Hortensia.

Svartkål

Trädgårdsland
 Trädgårdslandet är vackert och välfyllt. Luktärterna har snart klättrat högst upp på sina klätterställningar.

Lavendel Lilium 'Mont Blanc'
 Lavendel och liljan 'Mont Blanc'

Storblommig Clematis
 Storblommig Klematis, köpt på rea, blommar för första gången.

Hosta, Iris
Visst kan bilder luras! Som den här där massor av ogräs rensades bort EFTER bilden togs. Det kan man väl inte tro när man tittar på den. Jag blev själv förvånad. Nu är där i alla fall någorlunda ogräsfritt. Vi jobbar på lite extra nu (ja, så mycket vi bara orkar i värmen) för att snygga till inför två trädgårdsbesök nu på söndag och onsdag till veckan. Tänk om vi kunde få några uppfriskande regnskurar också. 
Många växter, särskilt ormbunkar, otrivs i hettan så det är bara att klippa bort dem helt eller låta stå kvar för att skugga andra växterna. Mesta jobbet nu är att klippa bort det som blommat ut. Mycket mer kan man inte göra. Besökarna får ha överseende med vissna växter och torkskadade partier i trädgården. 
Som tur är brukar det mesta repa sig när regnet kommer.
Håller tummarna för regn!

1 kommentar:

  1. Ja, lite regn skulle göra susen lite här och var i landet. Och fick man önska, skulle nog alla vilja att det ösregnade i det stora brand området.
    Jätte fina bilder! Den aprikosa Dagliljan är otroligt fin. Undrar vad som hänt med mina tofsliljor...bladen bara hänger :(
    Ha det gott!

    SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...