söndag 29 juni 2014

Nu är det roliga över

Solen sken, bina surrade och runt hundra besökare strosade runt bland blommorna. Vi hade en jättetrevlig dag i trädgården! Det mulnade på under eftermiddagen, men vädret var ändå klart godkänt. Gunnel har verkligen god hand med vädergudarna!  
 Här pratas det alpinparti.

 Trädgårdslandet var piffat med nya plattor och taklökar i rör. Ett riktigt sista minutenfix som legat och väntat på skaparlustan länge och väl. Äntligen blev det gjort. Nu kan man sitta här och njuta utan att tänka på det som borde göras.

 Här var det ingen blomma som lockade fotograferna utan en väldigt sällsynt bevingad gäst. Nämligen en Makaonfjäril. Det här exemlaret tyckte till och med att det var okey att agera framför våra kameror! Nejlikorna måste ha varit väldigt goda, där formligen dök den ner och frossade i nektar. 


 
Makaonfjäril Papilio machaon

 Den vita smalbladiga strandirisen imponerade på många. Nejlikorna gjorde även de sitt bästa dagen till ära.

 Trädgårdsnattviolerna håller hov på flera ställen och fick många habegär att vakna.


 I hörnan vid den rostiga plåtskärmen blev det omplanterat i lördags. Palettbladen hade börjat fälla sina blad på grund av kylan och blåsten. De byttes ut mot Linnétagetes och Trumpetblomma.

De svarta petuniorna har klarat sig bättre och är riktigt kolsvarta nu! 

Ja, nu är den roliga dagen över, vilket känns både skönt och tråkigt på samma gång. Nu kan vi slappna av en aning och sedan ta tag i sånt som lagts på is för det som bara måste fixas inför Tusen Trädgårdar. Samtidigt har vi planerat och sett fram emot dagen under lång tid så lite tomt blir det allt när det är över.
STORT TACK till alla glada besökare och välkomna tillbaka!


2 kommentarer:

  1. Vart har du hittat terrakotta rören ? /stina innertavle

    SvaraRadera
  2. De kan man hitta om man kikar i riktigt gamla ladugårdar, lador och förråd. Fråga någon som har tillgång till liknande byggnader. Kanske på loppis också. Lycka till!

    SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...