söndag 18 maj 2014

Trädgårdsnjutarvecka!

Nu har jag en vecka ledigt och ska bara njuta ute i trädgården. Givetvis finns en massa roligt trädgårdspyssel att roa sig med också. Kan inte bli bättre! Dessutom kom den riktiga värmen till oss idag och man kunde gå omkring i kortbyxor och linne. Det lovar gott, men jag säger inte nej till lite regn heller. Har ett innejobb liggande på lur också. 
Växterna har väntat på värmen och man ser riktigt hur otroligt snabbt de växer nu.

 Backsipporna i kvällens motljus.

 Marodörerna (trastarna) har dragit vidare. Tackolov! Nu kan jag städa upp och fylla på med jord runt plantorna. Det blev en del svinn och etiketter i villervalla. Hoppas få ordning på det hela när de överlevande växterna visar sig ovan jord.

 Här är ett väldigt torrt parti som nu fått ett lager fint grus som förhoppningsvis ska hjälpa till att behålla fukten.

 Primulor under en Rhododendron.

 Saxifraga och..... 

 Callianthemum anemonoides i alpinpartiet.

 Kungsängsliljorna Fritillaria meleagris sprider sig i rask takt över hela trädgården. Hittade flera nya i de vilda partiet idag. Den som växer mellan stenarna borde egentligen inte klara sig där, men den återkommer varje år. Hade man planterat den där hade den aldrig överlevt. Nu har den valt platsen själv och då är det okey. 

Hej svejs!1 kommentar:

  1. Toppen när växterna sätter sig på så fina ställen som dina Kungsängsliljor. Visst är det härligt att värmen äntligen kom! Vi har haft regn hela dagen och det behövdes verkligen./ Kram Titti

    SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...