fredag 11 april 2014

Tålamod!

Bor man här uppe ska ni veta att man har lärt sig att hava tålamodet. Mars var rekordvarm och givetvis började vi hoppas på en varm och tidig vår, men vi skulle återigen få en lektion i tålamod. Nu går vi och småfryser i snålblåsten. Ja, inte bara vi utan ännu värre alla stackars växter som inte lärt sig läxan. Snödropparna ser bedrövligt hängiga ut de små stackarna som var så tidigt uppe. Säkert repar de sig när värmen kommer, så småningom, när vi gått och dragit ut på tålamodet ett tag till.

Vi tar våra rundor, tittar efter grönt och hoppas att det ska komma små livstecken i planteringarna trots kylan. Visst finns det gröna små blad här och där, så väldigt små och känsliga. Jag vill bädda om med gamla löv men de blåser lika snabbt iväg. Som en sann norrlänning intalar man sig att kylan är bra. En normal, lagom långsam vår är alltid bäst.

Trots stort tålamod längtar jag efter blommorna, humlorna, bina och den riktiga våren!

Drömbilder från maj förra året.
Verkligheten i morse var vit och slaskig, men varmare, tack och lov!
Inom två timmar hade all nysnö tinat bort och längre fram på dagen tittade en skön sol fram. Genast förvandlades världen, Krokusar och Snödroppar sträckte sig uppåt, humöret likaså!Hoppas våren kommer i helgen! Jag ska hur som helst ut och trädgårdera ;) 

6 kommentarer:

 1. Tålamod är nog vårt mellannamn....vi som trädgårderar i norr....men vi har snart ljust dygnet runt....=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 2. Jag beundrar er som måste vänta så länge på våren! Ni är värda en medalj! Hoppas det vänder snart och blir lite varmare. Ha en skön helg/ Kram Titti

  SvaraRadera
 3. Åh, vi bor verkligen i ett avlångt land. Hoppas att vårens ankomst inte dröjer, du visar vackra bilder som inger hopp.
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 4. Jag ska försöka vifta upp lite varmare vårluft till er från vår skånska slätt. Här är det visserligen kyligt för tillfället, men betydligt mer vår än hos er. Fast era somrar är ju enastående så den som väntar på något gott...
  Ha en skön, trädgårderande, helg!

  SvaraRadera
 5. Ja nu vill vi inte ha flera bakslag, eller hur.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 6. Langsomt, langsomt går det vel framover...

  SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...