lördag 29 mars 2014

Stora vårrensningen är igång!

Idag började rensningen i det gamla "Woodlandet"

Det var en härlig känsla att få börja städa upp efter vintern. Massor av kvistar och löv från stigarna krattades upp och breddes ut nedanför stigen i det vilda. Här byggs upp med rens för att lundväxter ska få sin favoritmiljö under träden. "Rensmaterialet" i planteringen får ligga kvar, det bara finfördelas och sprids ut mellan plantorna. Det blir bra jordförbättring och hjälper till att behålla fukten i jorden. 
Förewoodland

Efter  En hel del snö ligger kvar i resten av trädgården.
Imorgon blir det rensning nummer två intill bron där är det också snöfritt. Sedan får vi se vilken plantering som blir den tredje att rensas. 
Skönt att vara igång så ovanligt tidigt!
 Den stora vårrensningen har vanligtvis satt igång mycket senare, ifjol den 1/5, 2012 10/5 och 2011 15/4.
Blir det inget större bakslag vädermässigt kanske våren blir lite mindre stressig. Skulle vara skönt att hinna rensa det mesta innan det börjar växa och blomma allt för mycket.  

2 kommentarer:

 1. Precis vad jag tänker, det blir mindre stressigt för våren är längre. Jag älskar vårstädning, det blir så fint och fräscht. Som att börja om.
  Härlig naturtomt ni har att skapa i!
  Skön kväll, glöm inte strechen ;-)
  Maria

  SvaraRadera
 2. Just ja, får köra stretchen innan jag borjar idag + armävningar! Handleden verkar OK nu, peppar, peppar.... men lite förvarningar för tennisarbåge känner jag, då hjälper armävningar. Igår kväll var det bara mat och vila som gällde..;-)

  SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...