söndag 2 mars 2014

Depp!

Nog var det väl för overkligt grått i februari!
 Ingen sol alls fram till den 22:a då molnen tunnades ut en liten, liten stund mitt på dagen. Sedan lyste den på oss mer och mer och en dag, den 25:e, var det sol halva dagen och hela +10 på solväggen! 
Sedan har det deppigt, grådisiga vädret åter tagit makten och vi solälskare lider återigen. :( 
Vi har ca 20-30 cm blöt snö på marken och just nu faller snön i stora flingor från en himmel som är är jämngrå och disig.  
Tjälen har börjat släppa en månad tidigare än normalt det är en liten uppmuntran iaf!
Annars är det deppigare än vanligt. Jag lider med plantorna som grott trots att de har sin lysrörsbelysning och avvaktar med resten av sådderna tills solen återkommer.

vinterståndare, Ligularia
Känner mig som en vissen fjolårsblomma som
drömmer om sol.
***
För att muntra upp mig idag ska jag snickra. Gråvädrer är mitt bästa snickarväder. Kanske blir det en till fågelholk eller en taklöksram.
Blir jag nöjdare och gladare kanske jag orkar visa vad det blev, om det blir något?
Vi får se...

6 kommentarer:

 1. Jag lider med dig! Usch så grått och trist det varit denna vinter. Jag har köpt mig en ljusterapi-lampa och sitter framför den 30 minuter varje dag, och nu känner jag mig mycket gladare igen. Konstigt att man tänker på att sådderna ska ha extraljus, men har aldrig tidigare tänkt på att jag själv också behövde det. Sent ska syndar´n vakna:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klokt! Skulle nog behöva dubbla lampor just nu, men jag ska försöka vara ute så mycket jag kan istället. Snart blir det bättre :)

   Radera
 2. Visst känns det trist med vädret här började det snöa nu ikväll jag som var på gång att ställa ut framdrivna lökar från snickarbden det var tur att jag fick för mig att avvakta lite,,,
  Aurikler är inte så svårt det är en del annat som stryker med i vinterförvaringen med. Hoppas du visar bild på din teater sen. Jag beställer från Ray såg du reportaget från hans trädgård & alla aurikler i Trädgård & Blommor nr.2 som är ute nu! Jag har många av dem som var med på bilderna :)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 3. Nej va spännande! Jag ska köpa nr 2 så fort jag kan och vara beredd när han öppnar butiken! Givetvis ska jag visa "lilla teatern" när showen är på topp, men det lär dröja ett tag innan vi har vår här uppe.

  SvaraRadera
 4. Hei! Det er deprimerende. Plantene og jeg trenger sollys. Snekring er sikkert god terapi + at du får noe fint. Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
 5. Så ledsamt när det bara är grått, grått, grått. Hoppas du kan muntra upp dig med lite köpta vårblommor och drömma dig bort några veckor framåt i tiden.
  Kram!!
  Kristina

  SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...