lördag 8 mars 2014

Äntligen!

Efter en solfattig start kom solen äntligen tillbaka till oss! Nu lyser den från en klarblå himmel och ny kraft strömmar till, så härligt det känns. 
 Under februari fick vi bara 7 timmar sol i Umeå! Normalt för månden är 73 timmar. Januari var inte vidare munter heller, bara 24 soltimmar. Inte är det underligt att allting känts urtrist och tråkigt. Mars började också med gråväder och i går kväll var det som om allt kulminerade med spöregn och blåst. 

 Men idag började dagen med blå himmel och nu känns det genast bättre efter bara en dags solsken! 

HelleborusPrimula
 Tidigare i vecken trotsade jag mina egna råd och skaffade några vårblommor att sätta ut på bron.
Såna galenskaper brukar locka fram kylan och snön, men nu behövde jag muntras upp. Fint som sjutton är det och visst blir man gladare av blommorna!

 Solen och kraftiga vindar tinar snabbt bort blötsnön vi haft så länge nu. Intill husväggen kikar en Lavendel fram! Tibasten har redan börjat anta sin rosa färg längre ut i trädgården.

 Går en runda i trädgården och tänker att kanske någonstans under någon buske finns några lökar som tinat fram. Jag plumsar vidare, letar....

 och hittar tillslut Krokus som verkar redo för vår. Månen är med på rundan och ser ut att njuta liksom jag av att få sol på sitt vinterbleka ansikte. 


4 kommentarer:

 1. Underbar vårrunda, det ser hoppfullt ut!
  Fattar inte hur solen kan vara så frånvarande, tycker lite synd om er faktiskt.
  Hoppas att ni får sol många dagar nu!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Tänk vad lite sol gör för vårt humör! Här har vi också haft en väldigt grå och o-solig vinter, så nu ska här njutas av solen varje sekund. Ha en skön helg i solskenet/ Kram Titti

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt att kisa mot de första solstrålarna och gå en liten runda i trädgården. Nu händer det saker varje dag och knopparna växer så det knankar.

  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Hei! Ja, endelig. Med en gang sola skinner leter vi etter vårtegn og optimismen stiger og tror på vår. Å gå rundt å og finne igjen hagen, er lykke.
  Du spurte om vi hadde noe vanningssystem til krukkene. Hun heter Gro. Nå krysser jeg fingrene for mange soldager. Ha det godt! Anne

  SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...