söndag 9 februari 2014

Lilium duchartrei

Den här vackra Farrerliljan blommade när vi besökte Tromsö botaniska trädgård förra sommaren. Idag beställde vi lite plantor från Borealis och jag kunde bara inte låta bli att beställa den. Den blir 50-100 cm hög och ska vara lättodlad. Trivs den kan den precis som Mekongliljan L. lankongense börja sprida sig med utlöpare och bilda ett bestånd. 


Lilium duchartrei

Några fler Sockblommor kan nog också rymmas med de andra woodlandplantorna tänkte jag och beställde Epimedium stellulatum ´Wudang Star´, E ´Sasaki´ och E. ´Sphinx Twinkler´. Givetvis vill vi plantera ännu fler vackra liljor som Lilium hansonii Fläcklilja, Lilium primulinum och Lilium nepalense Elfenbenslilja. Var även sugen på några vackra trillium, men  kom ihåg att jag beställde en riktigt dyr trillium från Botanicus så därmed är den kvoten redan fylld. Det var en Trillium catesaei x flexipes Hybridtreblad med rosa blommor som får sällskap i paketet med Jeffersonia dubia Blå presidentsippa 20 cm, Lilium 'Orange Marmelade' en lättodlad Martagonlilja med blommor i brunorange, 120-150 cm, Lilium martagon 'Cattanie' med mörka vinröda blommor, 150-170 cm och Lilium 'Arabian Night' mahognyfärgade blommor med gult centrum, 120-150 cm. Vi försökte snabba på med beställningen från Botanicus lilla vårlista då en del sorter bara finns i ett fåtal. Nu håller vi tummarna för att vi får det vi beställt!

5 kommentarer:

 1. Denna lilja är verkligen lätt att odla . Under de tre år som växer från en glödlampa fick vi ett tiotal anläggningar . Och hon har också en mycket lång jordiska utlöpare och den " reser " på blomsterträdgård . I dag är det här , och året därpå gick till 30-40 cm åt sidan . Intressant växt.

  SvaraRadera
 2. Låter bra, det får gärna komma utlöpare från liljor som den här snyggingen.

  SvaraRadera
 3. Suckar djupt när jag läser din underbara inköpslista. :) Vilken snygg lilja, låter bra att den sprider sig med utlöpare.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 4. ÅÅ jag är sugen på den liljan men ska avvakta lite med beställning...det kommer ju andra snart som har intressanta utbud de också:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...