lördag 13 juli 2013

Vi var på fisketur

Åkte upp på fredag förra veckan och kom hem i måndagskväll. Det är fantastiskt skönt med miljöombyte (slippa trädgården ett tag) och så avkopplande att bo några dagar i vildmarken. Den här gången var vi totalt ensamma vid vår favorit älv. Vi fiskade, gick på långa "växtexpeditioner" och bara njöt av att sitta vid älven. 
Flugfiske

Bland annat hittade vi de här vackra växterna
Fjällkvanne Angelica archangelica ssp. archangelica.
 Variegerad Fjällkvanne Angelica archangelica ssp. archangelica.

Paris quadrifolia Ormbär
 Paris quadrifolia Ormbär

 Fjällgentiana Gentiana nivalis
 Fjällgentiana Gentiana nivalis är en liten svårupptäckt blomma då den bara är utslagen i riktigt soligt väder. Vi hade tur den här gången.

 Nordlåsbräken Botrychium boreale Milde
  Nordlåsbräken Botrychium boreale Milde var inte heller lätt att få syn på, men när vi hittat den första hittade vi snart fler. De var väldigt små, bara ca 5-10 cm. Inte så konstigt att vi aldrig sett några tidigare.

Hemma i trädgården igen
Näva, Geranium
 Under veckan har vi varit duktiga trädgårdsägare och fått en hel del gjort. 
Ikväll blev himlen blå av regnmoln som gjorde den här blå nävan ännu blåare. Hoppas vi får rejält med regn inatt, det behövs verkligen.

Clematis Rooguchi
 Clematis Rooguchi blommar nu.

trädgårdslund, Woodland
 Vi har samlat mer sten för att bygga kant runt de nya partiet under asken. Hittar man mossiga stenar blir det extra fint. Här ska ormbunkar och andra lundväxter samsas under en Ask. Tyckte jag kärrade hit sååå många kärror dynga, kompost och jord i höstas, men det behövdes ändå "några" fler för att få tillräckligt jorddjup överallt. Vet av erfarenhet att det lär behövas ännu mer innan allt är planterat. Så är det alltid-det behövs mycket mer än man tror.
Alpiner, trädgård
Nu är det hög tid att klippa bort en hel del utblommat i planteringarna. Inte så kul jobb, men väl värt besväret. Vi slipper en massa onödiga fröplantor och det blir så mycket finare och prydligare i planteringarna.
Det är bara att kavla upp ärmarna och greppa sekatören!

1 kommentar:

  1. Å vad fin sluttning, vilka perenner. Jättefint bland alla stenar. Kraaaam Pia

    SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...