söndag 28 juli 2013

Vi smet iväg

Vi lämnade det tråkiga arbetet med att klippa bort utblommat och drog iväg till vårt favvoställe vid Laisälvens strand. Väderprognosen visade på vackert väder i några dagar, barnen var hemma och vattnade trädgården och njöt förstås av vår frånvaro. Vädret var underbart vid vår älv, vi fångade färsk harr till middag, njöt av naturen och letade vackra stenar. Efter tre härliga dygn i vildmarken drog vi kosan hemåt igen.

Som vanligt är det lika skönt att komma hem speciellt att få ligga i den egna sängen igen efter tre nätter i tält.
Att återse trädgården och gå runt och se vad som hänt under dagarna vi varit frånvarande är också fantastiskt. Barnen har skött vattningen jättebra! Det blir givetvis en liten bonus till de rara älsklingarna!
Nu blommar Ringblommorna och Zinniorna.
Solrosorna är också på gång.

Trots barnens duktiga vattning är det TORRT i trädgården. Vissa ställen kallar vi katastrofområden, där slokar det på tok för mycket för att de ska gå att rädda. Vi tröstar oss med att perennerna klarar det här och repar sig när det uppfriskande regnet kommer. Värre är det med träd och buskar i det vilda partierna. Där brukar vi inte vattna, de får klara sig själva. Hoppas väderprognoserna stämmer också för de närmaste dagarna så växterna får en välbehövlig dos regn. Annars blir det kris.

Håller tummarna hårt för ett härligt sommarregn! 

3 kommentarer:

  1. Tänk om vi trädgårdstokiga fick styra vädret...vad är fel med sol och värme dagtid och ett lätt regn mellan 02 och 06 varje natt....=)

    Hoppas att några regndroppar snart når dig..!!!

    Kram Ninni

    SvaraRadera
  2. Tack Ninni! Nu regnar det så skönt.

    SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...