tisdag 8 januari 2013

Återblick/Maj 2012

Vi hade fortfarande kalla nätter och mycket snö låg kvar i trädgården till första maj. Det enda som blommade då var Julrosen Helleborus niger. Jag var ledig hela första maj veckan och hade planerat för den stora vårrensningen, men det fick vänta pga all snö. Istället fodrade jag om växthuset med riktig växthus bubbelplast, satte igång frostvakt och värme och flyttade ut alla plantor. Komposten fick sig också en redig omgång. Vinterns tunnor med hushållskompost blandades med gammal kompost och bäddades in med presenning. Jag hann även med att klippa till skadade buskar och träd, bygga en stig vid komposten, måla hyllor och sätta upp dom på trädgårdsboden, skola om ettåringar i växthuset, plantera perenner i gamla hinkar och plantera ut narcisslökar i trädgården. 5/5 kom det ett lager blötsnö över Vårstjärnorna och Krokusarna som börjat slå ut. Den 10:de var det änteligen snöfritt och dags för den stora vårrensningen. Fläckliljorna förvånade oss återigen  med sina tidiga skott som tycks bli kraftigare för varje år. Vi fick ställa in den planerade premiären för årets Öppen trädgård, den 15:de, det var fortfarande jätte blött på många ställen i trädgården. Vi tog en tur till Larz/Spezialplant i Hammarstrand i stället, där var det mycket mer vår och blommigt än här hemma! Vi hittade en hel del nya fina plantor att ta med oss hem därifrån. Den lilla blå Primulan på den sjätte bilden växte utanför hans växthus. Den 17/5 var det sol, vindstilla och +17 i skuggan! Det började knoppas i vårat alpinparti och på många andra ställen i trädgården också. Tidiga Tulpaner och Påskliljor blommade den 19:de samtidigt som Lönnbräckan började krypa upp med sina vackra blad. Hundtandsliljan Erythronium japonicum och Mosippan Pulsatilla vernalis blommade runt den 22:a. Den 25/5 var det mesta rensat och klart!

Önskar er en bra dag!

4 kommentarer:

 1. Vilken underbar blomparad du visar. Och ja, jag förstår dig precis att den lilla blå primulan följde med dig hem. En sån sötnos!
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den fick bara följa med på bild, tyvärr. Tror inte det fanns någon till salu. Han har rariteter där som man bara får titta på.

   Radera
 2. Och tack tusen gånger för avarden till mig! Har bara inte smält det riktigt ännu. Ska samla mig och tacka bättre och skicka vidare det hedersamma.
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod! Det blir en del extra att fundera på och pyssla med och det är nog ingen brådska med det!
   Kram

   Radera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...