tisdag 20 november 2012

Skogspromenad och lökfynd


Idag blev det en lång skogspromenad i 2 timmar genom skog, över myrar, hyggen, åkrar, diken och bäckar. En härlig tur! Vi hittade en vacker sten som ska hämtas hem till våren.


 Efter promenaden åkte vi till stan och fyndade några extra lökar, dom är ju så billiga på Blomsterlandet, bara 5 kr kilot för mixade tulpaner och 5 kr för 10 Bokharatulpaner Tulipa linifolia. Vi hittade även Hundtandslilja Erythronium 'White Beauty' för 5 kr! (Jag fick betala 74 kr för en tidigare i höst.) Nu är det nog för sent att plantera Hundtandsliljan ute så den planteras i kruka och får stå inne ett tag, sedan blir det i källaren över vintern. 

Hundtandsliljan Erythronium 'White Beauty' 
Hundtandsliljorna har fått sitt namn av rotens form som liknar en hundtand. Den kommer ursprungligen från de låga kullarna vid foten av Sierra Nevada i Kalifornien. Där växer den i gles barrskog och vintergrön ekskog alltså en riktig woodlandväxt.  

Bokharatulpaner Tulipa linifolia kommer från Pamirbergen i Bokhara, Centralasien. Det är en låg tulpan med smala blad som passar att odla i ett alpinparti. 
Ha det!

2 kommentarer:

  1. I especially like your first photo with that luxuriant growth of moss, so soft and green.

    You got some good deals on the end of season bulbs. Both the Erythonium and Tulipa will have beautiful flowers next year for you.

    SvaraRadera
  2. Ja visst är mossan fin! Det är så mysigt och mossigt i skogen nu men så mörkt att det är svårt att fota inne i skogen. Jag hoppas få en fin blomning från dom. Det är första gången jag provar att sätta Erytronium lökar så jag är osäker på hur det kommer att gå.

    SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...