fredag 9 november 2012

Drömmar

Äntligen fredag!

Temat i Blommig fredag idag är drömmar.
Det jag drömmer mest om just nu i alla fall är hur underbart vackert det kommer att bli när tulpanerna blommar igen. Planterade massor i höst och har inte summerat än, men många nya lökar blev det. 
Just här, för en månad sen, planterades många fler lökar i nyanser som jag tror kommer att bli ett lyft i det är partiet. Se det inlägget här.
Här bland dom vita och svarta har också kompletterats under hösten och nya drömmar spirade fram just då. TIPS: Jag skriver alltid på förpackningen var och när jag satt dom och sedan samlar jag alla i en pärm, annars är det glömt nästa vår.

 Leif har också lökdrömmar och han var aktiv här förra hösten då han drömde om underbara Allium bollar. Nu i höst petade han ner ännu fler Allium och Fritillaria lökar. Lökar kan man bara inte få för många av! Fördelen med att vara två som "jobbar" i trädgården är att det blir ROLIGARE och mer variation i växtvalet. Vi skapar på olika sätt och tänker ofta olika, men det blir otroligt bra resultat av våra drömmar och samarbete.

Den här tiden på sommaren drömmer jag nog mest om, när Rosenpioner, Allium och Tulpaner blommar så fint tillsammans.

När jag planterar lökarna kan jag drömma om att ha en superhjälteförmåga. Tänk om man hade röntgen syn och kunde se exakt var lökar från tidigare år ligger. Nu blir det till att chansa och hoppas att  man inte skadar de gamla lökarna.

De ljusa nätterna finns också i mina drömmar. Här en bild från början av juli fotad kl. 23:20 med Trädgårdsnattviol och Nepeta subsessilis. Nu drömmer vi vidare under hela vintern och drömmarna blir mer och mer fantastiska!

Önskar er alla vackra drömmar och att de går i uppfyllelse!

20 kommentarer:

 1. Fina drömmar och bilder!!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilka underbara bilder du visar. Längtar lite till vår och sommar nu denna frostmorgon.
  Ha en härlig fredag!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Så fina drömmar och underbar bilder!!
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 4. Härliga härliga bilder och drömmar och fullt uppnåeliga :-) Fast kanske inte här, där rådjuren äter upp allt i tulpanväg....får väl sätta dem i växthuset. Ha en fin helg
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 5. Visst är det underbart med lökväxter! Sitter precis och skriver en lök & Knöl-tenta ;)... Jag var på Tulpanfestivalen i Stockholm i våras, och hänfördes totalt av en föreläsning om lök i naturliga miljöer, där de får "härja fritt" och sprida sin härlighet! Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Tack för era kommentarer!
  Jag kommer att kika runt bland alla tolkningar senare idag efter jobbet :)

  SvaraRadera
 7. Oh, tänk att kunna dela drömmar med sin partner, det måste kännas gott. Lökarna man satte om hösten blir man så glad för när våren kommer. Kombi mellan tulpaner og allium brukar ju bli helt knallfantastisk :)

  SvaraRadera
 8. Riktigt härliga drömmar som du snart får se resultatet av.

  Fina bilder.

  Trevlig helg

  SvaraRadera
 9. Oj! Förstår att du drömmer om dom tulpanhaven! Riktigt ljuvligt, och så fina färger. :-)

  SvaraRadera
 10. Åh, vilka vackra drömmar!
  Ha en go' helg,
  Charlotta

  SvaraRadera
 11. Vilka underbara bilder och drömmar...=)
  Trevlig helg !

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 12. Ja, det är underbart att vara 2 om drömmarna och planerna. Det är nog inte så många förunnat tyvärr.... Ska bli kul hur det blir i slutänden :)

  SvaraRadera
 13. Kul när man har någon att dela sina drömmar med. Tulpaner kan man inte ha för många utav :-))
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 14. Underbara drömmar, har liknande längtan här också.
  Ha en skön helg
  Vivian

  SvaraRadera
 15. Planting bulbs is a wonderful time for dreaming of the next season. You can use your imagination to picture how the combinations will look with other bulbs or perennials. Those tall Alliums really make a statement in the garden.

  I like to draw small maps as I plant the bulbs, but sometimes when I'm planting more the next year, I'm not always positive where the edge of the old group is. I appreciate that the Muscari bulbs send up fall leaves, so you know where they are.

  SvaraRadera
 16. Önskar dig ännu mer fantastiska drömmar och att de blir så vackra som du vill att de ska bli! "Dröm på lök" kanske man skulle kunna säga ;))
  En skön helg, Eva Linnea

  SvaraRadera
 17. Hej,
  så kul med en blogg från Norrland!
  Jag gör som du, samlar omslagen till lökarna.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 18. Så fint det kommer att bli när alla dessa lökar sedan blommar hos er.

  Visst är det så att man måste dokumentera för att komma ihåg hur man planterat, på våren är man ju otålig och vill veta vad som börjat växa om man glömt.
  Vintern är ju lång...
  Fin tolkning av veckans tema.

  SvaraRadera
 19. Härliga drömmar som om bara nån månad förverkligas.

  Kram

  SvaraRadera
 20. Tror nog att det drjöjer ett halvår innan tulpanerna kommer igång här uppe, tidigast. Men då blir vi desto gladare och även lite överraskade trots att vi själva planterat dom ;-)

  SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...