måndag 22 oktober 2012

Rekord i regn!

Nu fick jag det bekräftat - det har verkligen regnat ständigt och jämt den här hösten! Enligt lördagens VK har det regnat varje dygn sen den 26 september, i alla fall på Holmön som ligger bara en liten bit ut i havet utanför Umeå. ( Så har det nog varit här också) Där har man uppmätt 200 mm regn under 23 sammanhängande dygn och det är rekord den senaste tioårsperioden. Nu fick vi tillslut en fin helg med sol och två dagar utan minsta regndroppe, det känns helt underbart ovanligt! 

Många växter blir trots allt väldigt vackra av regnet som det här Fiskstjärtshjärtat Dicentra macrantha
En väldigt fin ca 50 cm hög perenn med svavelgula fiskliknande blommor. Sprider sig under jorden med utlöpare och kan flytta sig en aning år från år. Vissa år har jag trott att den dött bort, men då har den dykt upp lite på sidan om sin plats i planteringen. Den blir trots det inte invasiv, snarare väldigt dekorativ med sina vackra blad.
Här har den makat sig intill ett Hakonegräs Hakonechloa macra 'Aureola' och det blev ju en toppen kombo!

Hoppas på en "vackervädersvecka" nu!

Hej svejs på er!

2 kommentarer:

 1. Hej.

  Vad roligt med en blogg från en trädgård lite norr över. Har själv en av mina trädgårdar i Bergslagen där klimatet är en smula hårdare. Ser fram mot tips och ideer från din trädgård.

  Hälsningar
  Kristina

  SvaraRadera
 2. Välkommen Kristina! Då blir det till att klura ut några bra tips då ;)

  SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...