onsdag 1 augusti 2012

Orkidéer i Norge

Bligginlägg direkt från Dönna i Norge

Nu sitter jag bara några meter från havet. Just nu regnar det och blåser, inget väder att sitta ute och fiska i :( Vi var ute med båten i morse innan blåsten började, fiskarna var inte särskilt hungriga då. Nu blir det inget mer fiske för oss, men vi har i alla fall lurat upp några Torskar, Sejar och en Makrill. (Det blir rökt Torsk och Makrill till middag, mumsigt!) I morron åker vi hemåt igen så vi kan börja påta i trädgården, inför Tusen Trädgårdar den 12/8.

Som vanligt gick vi på en mini växtexpedition, den här gången efter klipphällarna vid havet här i Dönna. Här  är otroligt vackert och många fina växter finns det. Synd bara att "vackervädret" uteblev. Expeditionen blev kort och strapats rik i regnet. Vi nästan kröp fram genom en overkligt tät granskog i en kohage, nedför och uppför hala, branta klipphällar och tillbaka genom en ännu tätare granskog. Vi tittade på växter, Leif fiskade och jag fotade. Vi hittade bland annat två orkidéer, Brudsporre Gymnadenia conopsea och Purpurknipprot Epipactis atrorubens.
 Brudsporre Gymnadenia conopsea

Purpurknipprot Epipactis atrorubens.

Växtintresserad som man är så tar man alla möjligheter att studera växtlivet! Här fick jag upp en "planta" från havet som växte i ett musselskal. 
Nu går vi på en snäckletartur :-)

Ha det bra! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...