söndag 1 juli 2012

Efter regn kommer sol

Tänk att igår regnade det ordentligt när det verkligen behövdes! Vi fick 22 mm uppfriskande, livgivande vatten från himlen. Det blev en hel del välbehövligt städ och fix inomhus, samtidigt som hela trädgården blev vattnad. 
Idag fick vi sol och riktigt varmt blev det, om man satt i lä, härligt! Det var ju det här jag önskade mig i fredags. Hoppas det håller i sig med ömsom sol, ömsom regn, i lagom mängd.
Dagens trädgårdsprojekt var Hosta-flytt. Några Hostor som hamnat totalt fel fick flytta till Trädgårdslunden, till ett nytt område med enbart Hosta. Tre stora hostor som stått på tillväxt flyttades till en av ingångarna till samma lund. Där har Gullvivor och Förgätmigej varit jättefina tills nu, när de börjar vara helt överblommade. Några stora hostor behövdes verkligen där för att ta över efter de små vårblommorna. Vi gillar hostor för deras snygga blad och varierande utseende. Det är kul att samla på olika Hostor, dessutom är det väl få växter som är så tåliga och enkla att sköta som dom. Här är det ofta torrt, men är plantorna väl etablerade gör det ingenting alls, dom slokar inte i första taget.

  De här hostorna är inte flyttade, dom har fått stå länge på samma plats. 
Särskilt de här plantorna av Hosta sieboldiana, som nog hamnade rätt direkt. De har vuxit ostört väldigt länge och nu är de riktigt stora och pampiga.

Hosta 'Blue Cadet' som växer vid Kryptuja Microbiota, Björkspirea Spiraea betulifolia och Ligularia dentata 'Britt Marie Crawford', flyttades för ca 4 år sen till en bättre plats och blev mycket finare än tidigare.

Hoppas dagens flyttningar blir lika lyckade!


Ha det jättebra! 

2 kommentarer:

 1. Hostor är toppen. Dina ser väldigt pampiga ut!
  Har fått upp ögonen mer och mer för dom. De stor sig fina året om.
  Ha det bra och lycka till med omplanteringarna!

  SvaraRadera
 2. Älskar hostor och vad dom gör för bänken...evig skönhet !!!

  Lycka till med omplanteringen...=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...