lördag 12 maj 2012

Öppen trädgård 15/5 inställd

Olika planer!

Vi och våren kom inte riktigt överens i år. Den planerade första kvällen för Öppenträdgård måste tyvärr flyttas fram. Det är ingen vits att komma hit redan på tisdag den 15 maj, bättre vänta ett tag. Blir vädret varmare går det väldigt snabbt och alla blommor kommer igång. Om någon vecka eller två borde det vara mer som blommar och grönskar, hoppas vi. Just nu är det fortfarande väldigt blött i de lägre partierna av trädgården av allt smältvatten och de senaste regnen. 
På första bilden syns planteringen som kallas Stensättningen, stor och besvärlig att rensa! Var där idag och får fortsätta där i morgon också. Många perenner beter sig som ogräs där, och många fick därför förflyttning därifrån. 
På andra bilden växer en Blåsippa upp ur en tät matta av Silverbräcka. Gulligt!
Tredje bilden är en orensad Ligularia 'Splendens', egen STA frösådd som får väldigt snygga blad. Just nu väldigt mörka sedan blir de mörkgröna och på hösten får de en läcker rödaktig kant.
Fjärde bilden orensad Funkia som snart är grön och fin.

Lyckodag!

Fick just veta att jag vunnit första bloggvinsten idag! Hans med bloggen Svanå trädgård lottade ut väldigt vackra frön från Japan av Ballongranka Cardiospermum, och min lott vann! Härligt, äntligen får även jag vinna :-)))

Ha det så bra!

3 kommentarer:

 1. ja våren är sen och vindarna ute är inte ljumma...än.Man hoppas varje dag att nu , nu kommer värmen men icke det icke...täckjacka och täckbyxor gäller än ute.
  Grattis till vinsten!
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 2. Ja, nog har vi kallt alltid. Jacka och långkalsoneger är nödvändigt då man ligger efter marken för att rensa färdigt i rabatterna.

  Hoppas värmen kommer snart!

  Önskar dig en härlig söndag!

  SvaraRadera
 3. skulle ju även skriva:
  Grattis till vinsten!

  SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...