måndag 9 april 2012

Vårteckensutmaningen

Våren fick ett rejält bakslag förra söndan, sedan dess har det varit kallt både dag och natt.
Solen har värmt bara lite i taget, men det är snöfritt intill söderväggen igen, där krokusarna kommit upp. Sångsvanarna har kommit till sjön för några veckor sedan. Ringduvor, Starar och Bofinkar har också varit här i några veckor nu. Förra veckan kom två Koltrastar hit till gården och några Tofsvipor har kommit till Djäkneböleslätten. Annars är det lugnt på flyttfågelsfronten, men lika bra det, när det är så kallt och mycket snö.
 Samma Krokusar som tidigare.
 Tulipa tarda intill söderväggen.
Några tappra myror har kommit fram i skogskanten!

Inomhus växer plantorna 

Som tur är växer det inomhus oberoende av utetemperaturen och nu är det bara ca tre veckor till utflyttning till växthuset! 
 Tomat 'Indoor Girl' och Kejsartädet Paulownia tomemtosa, som såddes ifjol och övervintrade i källaren.

Jätteverbenorna Verbena bonarensis som också stått i källaren över vintern tillsammans med några Clematis integrifolia och Hortensia Hydrangea ? (etiketten har försvunnit på den här, sådde två olika Hydrangea,  måste forska fram rätt namn, det finns förhoppningsvis kvar på plantorna som stått ute över vintern).
Nysådda anueller, Harsvans Lagurus ovatus, Petunia 'Sophistica Antique' (gul/rosa), Petunia 'Dolcissima Limoncello'(gul/vit), Trädgårdsverbena 'Peaches and Cream' och Pensé 'Rococo Ruffles'. 
Fröerna är beställda från Impecta och Rara växter.


 Nu ska jag skola om tomaterna och lite annat smått o gott.
Ha det bra!


3 kommentarer:

 1. Kjempe fine vårblomster! Og plantene vokser og gror! Det er så mye fint hos Rara Växter, men jeg har klart å holde meg i år!

  Ha en fin kveld.

  SvaraRadera
 2. Tittar man ut genom fönstret är det inte särskilt vårlikt, men i detaljerna märker man det. Tulipa tarda med knoppar är ett bra tecken. :-)

  Paulownia tomemtosa, tänker du fortsätta att övervintra den inomhus?

  Ha det gott!
  Daniel

  SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...