tisdag 6 mars 2012

Från vinter till vår

Visst är det fortfarande vinter här trots att den första Tussilagon hittats i Umeå här om dan!
Förra veckan hade vi fyra dygn med vårtemperaturer (dygnstemperatur över noll grader) men nu är det vintergrader igen. Vår är det när det är över noll sju dygn i rad, enligt dagens VK. Tidigt i går morse var det -20 grader! Vi får definitivt dras med vinter ett tag till. Nu tänker jag följa vinterns övergång till vår här hos oss med tre bilder som tas från samma ställen i trädgården varje tisdag. Det blir nog någon extra bild också som den isiga kotten.
Lärkträdskotte & snökristaller under den gamla lärken. 

Det här är norrut, över grönsakslandet och kryddhörnan. Här blir det riktigt djup snö varje vinter, ännu mer blev det förra veckan när snön från taket rasade ner. Rödstjärtarnas holk rasade också ner till slut av all snön.

 Utsikt från balkongen mot väster där alpinparti och den stora planteringen som kallas stensättningen ligger.


Även här står jag på balkongen siktar åt söder mot pergola, buskage med bl.a. Schersminer, ytterligare två planteringar och längst bort trädgårdslunden.

Förhoppningsvis blir det spännande att följa hur de tre utsikterna förändras från vecka till vecka! Det brukar gå så otroligt fort med snösmälningen att vi själv nästan missar förvandlingen. Nu ska det dokumenteras!
Ha det gott!

1 kommentar:

  1. Det ska verkligen bli roligt att följa våren hos dej. Det är precis som du säjer.... vips så är det jord framme här och där. HÄRLIGT!!!!!!

    Ha en skön kväll/AC

    SvaraRadera


Tack! Jag blir så glad för din kommentar! Den behöver inte vara lång.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...